Her kan du være publikum på Olavsfest

Årets festival har mange opplevelser som kan deles med andre!

Selv om konsertene i Nidarosdomen kan oppleves kun via nett på adressa.no/olavsfest, blir det mange anledninger til å oppleve årets festival nært, levende, i egen person og sammen med andre mennesker.

Her er en oversikt over alt du kan delta på underveis på en trygg måte, i tråd med gjeldende retningslinjer for smittevern:

Vestfrontmøtet, Min tro og Rom for refleksjon

De tre samtalepostene som foregår hver dag i Kirkehagen – Vestfrontmøtet kl. 13, Min tro kl. 15 og Rom for refleksjon kl. 17 – er åpne for et begrenset publikum. Se lenker for detaljert program og deltakere. Ønsker du å være tilstede, må du registrere deg her.

Les mer om hvordan registreringen foregår.

Konserter med publikum på Byscenen

Tre av artistene som er involvert i Olavsfests nettkonserter fra Nidarosdomen, spiller også solokonserter på Byscenen i løpet av festivaluka. Dette gjelder Ole Paus (Byscenen 28.07 kl. 21.15), Stefan Sundström (Byscenen 29.07 kl. 21.15) og Tord Gustavsen (Byscenen 30.07 kl. 21.15). Alle konsertene har kapasitet på 200 publikummere.

Olavskino

Også i år samarbeider Kosmorama og Olavsfest om et program bestående av kvalitetsfilmer som gjenspeiler festivaltemaet «ære». Alle visninger foregår på Prinsen Kino kl. 15.00 hver dag.

Tirsdag 28.07 og onsdag 29.07: Corpus Christi
Torsdag 30.07 og fredag 31.07: God Exists, Her Name is Petrunya
Lørdag 01.08: American Heretics
Søndag 02.08: Hva vil folk si?
Mandag 03.08: Disco
Mer informasjon om filmene her

BYVANDRINGER

Det blir byvandringer i regi av Fortidsminneforeningen under Olavsfest også i år. Vandringene gjør et dypdykk inn i middelalderens Trondheim. Det meste av middelalderbyen ligger skjult, men foreningens dyktige guider levendegjør historien med sine anekdoter og levende kunnskap. Vandringene foregår utendørs, men turen legges innom de ruinene som er tilgjengelige.
Les mer om programmet og kjøp billetter her, og bli med på vandring!

Olavsfest anbefaler også alle om å ta en tur innom Erkebispegården, der Nidaros Domirkes Restaureringsarbeider arrangerer Sommer i Borggården for hele familien.
Her får du alt fra teaterforestillinger, escape room, kunstutstilling og håndverksdemonstrasjoner til historiske foredrag og matopplevelser.

Velkommen til Olavsfest 2020 og opplevelser du også kan dele med andre!