Presseakkreditering 2022

Vi ønsker media velkommen til Trondheim Internasjonale Olavsfest 2022, 28. juli til 3. august!

Olavsfest er en inkluderende kultur- og kirkefestival med et svært bredt program, med målsetting om å presentere kunst og kultur som gjør vår forestillingsverden større. Festivalen feirer i år 60-årsjubileum, og presenterer i den anledning et historisk sterkt og bredt program.

Akkrediteringssøknad sendes via denne lenken.

Plakaten i år toppes av BJÖRK, en av verdens fremste og viktigste kunstnere de siste 30 årene. På Olavsfest framfører hun sitt klassiske repertoar i orkesterarrangementer med Trondheimsolistene, med Kyiv kammerkor som support.
Program spenner ellers mellom fest og ettertanke, mellom Kae Tempest og Åge Aleksandersen, mellom Carola og Nils Petter Molvær, mellom gudstjenester og familieshow, mellom marked og kunstutstillinger – på arenaer som varierer fra nasjonalhelligdommen Nidarosdomen til klubbscener og store utendørsarenaer som Borggården og Kristiansten Festning.

Blant de rundt 150 arrangementene i løpet av uka, finner du også et omfattende samtaleprogram med spennende gjester om tema i skjæringspunktet mellom tro og samfunn. Årets tema for Olavsfest er HÅP, noe som ligger som en rettesnor både det kunstneriske og det verbale programmet.


Vi anbefaler også et dykk i vår unike plakatserie – der uttrykket til den avdøde kunstnerbautaen Hannah Ryggen inkluderes i festivalprofilen gjennom moderne designvirkemiddel.


Se årets program
Last ned vår festival-app med oppdatert program her
Les årets festivalmagasin her


Vi ønsker å legge til rette for at dere kan gjøre en best mulig jobb før og under festivalen.

Om dere ønsker å intervjue eller lage stoff på noen av våre artister eller andre gjester, på forhånd eller underveis, bistår vi gjerne med å opprette kontakt og bidra med materiale og interessante vinklinger.

Dersom noen har behov for assistanse når det gjelder reise, opphold eller andre praktiske utfordringer rundt besøket, ta kontakt så skal vi hjelpe så godt vi kan.

Meld også fra dersom dere trenger spesiell tilrettelegging på eller nær festivalområdet. Dersom noen ønsker opptak fra konserter, ta kontakt så snart som mulig slik at vi får sjekket muligheten for dette i god tid.


Torsdag til lørdag i festivaluka foregår også Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen – dette er derfor spesielt flotte dager å tilbringe i Trondheim, med et folkeliv i Trondheim sentrum du ikke finner maken til noen annen tid av året.

Utvalgte artister og gjester 2022:

Björk med Trondheimsolistene
Kae Tempest i Nidarosdomen
Trondheimsnatt med Åge & Sambandet, Morten Abel, Odd Nordstoga og Marja Mortensson
Tord Gustavsen Trio m/ Nils Petter Molvær
Ane Brun
Bjørn Tomren
Odd Nordstoga
Jonas Gardell

Olavsfest 2022 byr også på hele FEM urframføringer:

«Maria Magdalena» – en konsertforestilling av og med Carola
«The Stranger» av Kim André Arnesen, med Together in Hope Choir (US)
«Håp – en kirketårnskonsert» av Kristoffer Lo, med Ola Kvernberg, Kirsti Huke, Magnus Børmark, , Mette Rasmussen og Tomas Järmyr

«Kalvskinnsangen» av Georg Buljo, med Niko Valkeapää og Marja Mortensson
«Messe pour les raicines» av Rebecka Ahvenniemi, med Norges Ungdomskor og Trondheim Sinfonietta

Velkommen til Trondheim Internasjonale Olavsfest 2022!

Ved spørsmål, ta kontakt med

Vegard Enlid
Kommunikasjonsansvarlig, Olavsfest
Epost: vegard@olavsfest.no