Byscenen: Tord Gustavsen

Byscenen og Olavsfest presenterer solokonsert med Tord Gustavsen torsdag 30. juli for et levende publikum.

Jazzpianist Tord Gustavsen holder nettkonsert fra Nidarosdomen 2. august, men 30. juli kan du oppleve ham i levende live på Byscenen!

NB! Det er kun 200 billetter i salg fordelt på unummererte sitteplasser i sal og på galleri.

På grunn av smittevernanbefalinger besluttet Olavsfest tidligere i vår å gjennomføre festivalen i all hovedsak som en streamingfestival med flerkameraproduksjon. Da myndighetene siden har åpnet for arrangement med inntil 200 gjester, har Byscenen og Olavsfest grepet anledningen til å inngå et samarbeid.

Blant artistene som allerede skal gjøre streamingkonserter fra Nidarosdomen under Olavsfest, hadde noen av dem lyst og anledning til å gjøre en ekstra konsert i løpet av uka. Denne gangen for et tilstedeværende og levende publikum!

Jazzpianist Tord Gustavsen har fått strålende mottakelse verden over, vunnet Spellemannpris og høstet mange andre utmerkelser. Albumet «The Ground» med Tord Gustavsen Trio fra 2005, er den eneste norske jazzutgivelsen som har toppet VG-lista.

Tord Gustavsen er kjent for sitt vakre, sofistikerte og elegante spill, der elementer fra jazzhistorien smelter sammen med et lyrisk, og «nordisk» sound.

Gustavsen har gitt ut i alt åtte album på det kresne tyske plateselskapet ECM, både med sin trio og sitt ensemble. Etter å ha spilt primært i trioformatet i flere år, startet han sitt nye prosjekt Tord Gustavsen Ensemble i 2008 med et bestillingsverk for Vossajazz. Mellom 2011 og 2015 var ensemblet hovedbesetning på turneer, i tillegg gjorde han sporadiske duo- og triokonserter.

Han har også gjort prosjekter med Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Cecilie Jørstad, Nils Økland og Simin Tander. I 2018 kom et nytt trio-album, med Sigurd Hole på bass og Jarle Vespestad på trommer. I tillegg til de akustiske instrumentene, tok trioen i bruk subtile elektroniske elementer – med et dypere, mørkere og åpnere resultat.

Allerede før den suksessrike solokarrieren, var Gustavsen en viktig musiker på den norske jazzscenen. Han utmerket seg som pianist for flere av Norges fremste jazzvokalister, som Solveig Slettahjell, Silje Nergaard, Siri Gjære og Kristin Asbjørnsen.

Smittverninfo fra Byscenen:

Byscenen følger selvfølgelig alle smittevernregler og vil plassere ut håndsprit stasjoner ved inngang, barer og toalett. Vi har eget vakthold som passer på publikum og hvilke soner de kan bevege seg i. I perioden fremover ønsker vi ikke kontanter som betalingsmiddel i våre barer, kun kort. Dette gjelder også i forhold til billetter. Kjøp på forhånd og last opp til din mobil. Garderobe vil ikke være åpen i denne perioden.

– Dørene åpner kl. 20:30
– Konsertstart kl. 21:15