Gir en stemme til flyktningene

Se den sterke konserten «Every Child is a Prophet» med Marthe Valle fra Nidarosdomen – på nett nå!

Vi går straks inn i desember, julekonsertenes høytid. Mange av disse framhever kos, lys og varme. Vi mener førjulstiden i tillegg er en utmerket anledning til å løfte blikket og se at ikke alle mennesker har de samme mulighetene som oss til å skape et godt liv og oppleve høytider med våre nærmeste.

Nå kan du nemlig oppleve en av våre flotte konserter fra i sommer, «Every Child is a Prophet», på nett. Marthe Valle har med seg et eminent band med syriske og norske musikere, og gjennom nyskrevet musikk forsøker de å gi en stemme til flyktninger som er fratatt all sin frihet og verdighet.

Se hele konserten gratis på olavsfest.no/media

«En verdikamp»

Marthe Valle har en lang karriere som artist, men har også markert seg sterkt som solidaritetsarbeider og aktivist, spesielt på vegne av flyktninger – og med et spesielt engasjement for situasjonen til barna i Moria-leiren på Lesvos.

– Når du står i en kamp med alt du har, er musikken viktigere enn noensinne. Det foregår en verdikamp, en krig om hvilke verdier vi skal stå for både i Norge og resten av verden. Sterke ord, kanskje, men det er sånn det oppleves. I alt dette er kunsten det som skal bryte gjennom nummenheten mange av oss føler på. I lange perioder makter jeg ikke å lese nyheter, det blir for mye. Men alltid er det kunsten og musikken som bryter gjennom. Som lar meg finne tilbake til kraften, forklarte Valle til Olavsfest før konserten.

Les intervju med Marthe Valle her!

Medvirkende:

Marthe Valle
Haneen Ayoub
Hussain Hajj
Knut Reiersrud
Manar Alhashemi
Gjermund Silset

Foto/film fra Moria: Knut Bry

Produsent: Erik Hillestad

Alle konsertene på nett

Med «Every Child is a Prophet» ligger nå hele sommerens konsertserie ute på nett på Olavsfest.no/media. Her kan du oppleve Kari Bremnes, Ole Paus & Motorpsycho, Allsang fra Domen, «A World of Daughters» med Trondheim Voices, Tord Gustavsen og Barokkanerne. I tillegg kan du se alle sommerens Vestfrontmøter.

God jul fra oss i Olavsfest!  🎄