«Every Child is a Prophet» med Marthe Valle

Med det norsk-syriske prosjektet «Every Child is a Prophet» ønsker Marthe Valle å gi stemme til flyktninger som er fratatt all sin frihet og verdighet.

Sammen med Hussein Hajj, Haneen Ayoub, Manar Alhashemi, Gjermund Silset og Knut Reiersrud medvirker hun i en konsert med tekster på arabisk, engelsk og norsk.

Den syriske sangpoeten Adnan Alaoda har skrevet tekstene, og Valle, Hajj og Alhashemi har skrevet melodiene. Samarbeidet har allerede resultert i albumet «Every Child is a Prophet», som kom i april.

-Før slike møter er du nesten forberedt på å møte noen fra annen planet, så viser det seg at vi har utrolig mange felles referanser. Innen musikk, litteratur og historiefortelling, men også som mennesker. Alle har sin historie. Deres erfaringer, flettet sammen med mine egne opplevelser fra de greske øyer og ellers i Europa, danner utgangspunktet, forklare Valle.

Temaet er blindgaten som tusenvis av flyktninger havner i når grenser og hjerter i Europa ikke vil åpne seg for dem. År etter år tilbringer de under de mest fornedrende forhold i leire som Moria på Lesvos. Artist, aktivist og sykepleier Marthe Valle har selv besøkt Moria og andre leire flere ganger og med egne øyne sett resultatet av en politikk der disse leirene tjener som varselskilt for å forhindre flere flyktninger i å komme over Middelhavet. Knut Brys filmer og foto fra Moria spiller også en viktig rolle i løpet av kvelden.

Konserten produseres av Erik Hillestad.

«EVERY CHILD IS A PROPHET»
MARTHE VALLE
MANAR ALHASHEMI, GJERMUND SILSET, KNUT REIERSRUD, HANEEN AYOUB, HUSSAIN HAJJ
NIDAROSDOMEN
TORSDAG 30.07 KL. 20
Strømmes på Adressa.no/Olavsfest