Moddi går 64 mil fra Oslo til Trondheim – ekstrakonsert i Nidarosdomen

Moddi har foreløpig tilbakelagt 19 mil på sin pilegrimsvandring, spilt to konserter og gått seg vill. Nå blir det ekstrakonsert med kassegitaren i Nidarosdomen. 

Artister er vante til å være på veien i sommerhalvåret, men Moddis reiserute sommeren 2021 kan trygt kalles annerledes.


Olavsfest har lenge hatt lyst til å spørre en artist om å gå pilegrimsleden mellom Trondheim og Oslo. Valget falt på Moddi, en artist som både har vist stor evne til refleksjon og bevissthet for verden rundt seg. Selv om Moddi umiddelbart tente på ideen, innser han at vandringen vil bli både anstrengende og skremmende. 34-åringen tror de lange tankene er blitt ubehagelige for oss.

– Alle distraksjonene vi omgir oss med i hverdagen er noe vi bruker aktivt for å slippe unna, tror jeg. 2020 ble året jeg gikk til psykolog for første gang. Jeg betalte noen for å hjelpe meg å tenke disse store tankene. Og nå kaster jeg meg ut i en vandring hvor de store tankene er selve gulroten. Det er nettopp derfor jeg ønsker å gå pilegrim, for å konfrontere ubehaget i det hele, sier han.  

Olavsfest har også gitt Moddi et annet oppdrag: I løpet av turen skal han lage årets bestillingssalme i tråd med festivalens tema: Rettferdighet.

– For meg er det et vanskelig tema, ettersom jeg – en hvit, velutdannet, norsk mann – nyter godt av nesten all urettferdighet som eksisterer. Det gjør det vanskelig å skrive om. Det finnes mange gode sanger om urettferdighet, men de kommer oftest fra de som er blitt urettferdig behandlet selv, forklarer han.

Moddi skal allerede spille en utsolgt konsert alene med kassegitaren i Nidarosdomen 31. juli – nå setter festivalen opp én ekstrakonsert. 

– Det blir en unik og nær opplevelse med Moddi alene i Nidarosdomen og vi har kjent et enormt trykk etter billetter til konserten. Vi er dermed utrolig glade for å kunne gi publikum det de ønsker og setter opp en ekstrakonsert på Olavsfest, sier direktør i Olavsfest, Petter Myhr. 

Billetter kommer for salg mandag 5. juli klokken 10:00. 

Med temaet som bakteppe er tanken at Moddi også skal skrive flere nye sanger underveis. Disse får vi, sammen med inntrykk fra turen, høre når han holder to konserter – helt alene – i Nidarosdomen lørdag 31. juli. Moddi vil også være sentral i flere andre konserter og samtaler under årets Olavsfest. 

Moddi. Foto: Geir Mogen


Fakta om vandringen:

* Moddi skal gå hele pilegrimsleden fra Middelalderparken i Oslo til Nidarosdomen i Trondheim.
* Turen blir på 644 kilometer i alt.
* Han skal gå i 37 dager, uten hviledag, fem og en halv uke. I snitt vil han gå 17 kilometer daglig.
* Vandringen skjer i samarbeid med seks regionale pilegrimssentre, som alle bidrar med overnattingssted og annen tilrettelegging underveis.

De planlagte konsertene er per. dags dato som følger:
25. juni: Søsterkirkene – Granavollen, Hadeland
28. juni: Hamardomen – glassbygget over Domkirkeruinen
28. juli – 3. august: Olavsfest (Flere opptredener. Én av disse vil være Moddi alene i Vår Frue kirke, hvor han blant annet urframfører rykende ferske sanger og deler inntrykk fra pilegrimsvandringen.)