Peacepainting, Taijiquan og Kizomba

Opplev dans fra hele verden i Tordenskioldsparken. Lån en levende bok på Peter Egges plass. Lytt til Balkongkonsert på Sommerstua. Sett farge på dine drømmer på Julius Paltiels plass. Eller ta det helt Babychill i Kongsgården.

Disse aktivitetene og flere er gjort mulig av Kulturenheten, Trondheim kommune, som hver dag jobber for å løfte mangfoldet av aktører i byen – frivillige organisasjoner, kulturaktører, utøvere og prosjekter.

Peacepainting

Sted: Julius Paltiels plass
Dato: 29. – 31. juli
Tidsrom: Kl. 12:00-15:00

Bli med på Peacepainting sammen med Caritas. Peacepainting er en skapende aktivitet der du med maling og pensel lærer å uttrykke dine tanker, følelser og drømmer. Caritas er en  humanitær hjelpeorganisasjon som ønsker å skape et bedre liv for våre innvandrere. Aktiviteten passer for skolebarn og ungdom.

For påmelding og mer informasjon, se www.caritastrondheim.no

Florentina Misimi & co 

Sted: Tordenskioldsparken
Dato: Torsdag 29.juli
Tidsrom: kl. 12:00 – 15:00 

Kizomba er opprinnelig en afrikansk dans fra Angola. Ordet kizomba kommer fra Kimbundo, som betyr fest. Florentina Misimi & co ønsker å vise ulike dansestiler, samt grunntrinnene slik at alle kan lære både kizomba, kiz fusion og dominikansk bachata og flere andre danser.  

Taijiquan (Tai Chi)

Sted: Tordenskioldsparken
Dato: Fredag 30.juli
Tidsrom: klokka 12:00 – 15:00

Taijiquan er en tradisjonell kinesisk kampkunst, som i hovedsak praktiseres for helsens skyld. Gjennom myke, flytende bevegelser gjenopprettes kroppens balanse og harmoni. På årets Olavsfest skal Trondheim Taiji Senter utføre denne vakre, sofistikerte treningsformen. Vi garanterer flyt og avslappet stemning. Hjertelig velkommen til Tordenskiolds parken. 

Dans med Språk- og kulturfestivalen 

Sted: Tordenskioldsparken
Dato: Lørdag 31.juli
Tidsrom: klokka 12:00 – 15:00

Språk- og kulturfestivalen ønsker å vise frem dansestiler gjennom å presentere dansegrupper som har kommet til Trondheim fra ulike kanter av verden. Alle er velkommen til å oppleve en liten reise i verden gjennom musikk og dans. 

Kunst og lek for de minste i Kongsgården

Sted: Kongsgården
Dato: 28.juli- 3. august
Tid: 11:00-15:00 

ReMida og Lydhør ønsker velkommen til lek, moro, kunstneriske verksted og aktiviteter i Kongsgården barnehage! Vi holder åpent hver dag under Olavsfest.

Følg med på deres nettside for mer informasjon her.

Levende Bibliotek

Sted: Peter Egges plass 
Dato: 30. juli-31. juli
Tidsrom: Kl.  12.00-15.00

Velkommen til det levende biblioteket!

“Bøkene” du kan låne her er 10 ulike mennesker med 10 unike historier. Du registrerer deg som lånetaker, blir ledet fram til «boka» og får 20 eksklusive minutter der hen forteller deg om ulike kapitler fra sitt liv, hvordan de har opplevd sitt livs reise, sin utvikling, samfunnet og verden rundt seg. Dette er en unik mulighet, en unik setting og en fantastisk arena for menneskemøter, støttet av UNESCO.

Det levende biblioteket er et samarbeid med Hilmarfestivalen og Ely Navarro. 

Sommer i bakgården

Sted: Sommerstua Treffsted, Erling skakkes gate 30
Dato:  torsdag 29. juli, mandag 2. august og tirsdag 3. august
Tidsrom: 11:00- 15:00

Kom og besøk oss i vår blomstrende bakgård under Olavsfest, vi drar igang balkongband, bakgårdsaktiviteter og bålpanneprat. Vi vet at aktivitet fremmer psykisk helse og hos oss jobber vi for dette hver dag! Sommerstua er et kommunalt lavterskeltilbud som vil bidra til fellesskap og vekst for den enkelte. 

Akustisk balkongkonsert med Mental Band

Sted: Sommerstua Treffsted, Erling skakkes gate 30
Dato: Mandag 2. august
Tidsrom: 11:00 – 15:00

Mental Band har noe på hjertet – dette skaper gripende musikk! Bandet gav ut deres femte album “Mysterium” i 2019. Denne dagen spiller bandet låter fra “Mysterium” og albumene “Inner glow” (2011), “Mentalia” (2012), “Fundamental” (2014) og “Et uendelig hav” (2017).

De gleder seg til å spille balkongkonsert under Olavsfest, kanskje kommer det noen nye låter også! 

Medvirkende:

Jørgen Kolderup – vokal/gitar
Lars Erik Crozier – gitar
Lars Ivar Hukkelås – fele
Jarl Ivar Andresen – kor/tangenter
Dag Erland Kittilsen – trommer

Les mer om bandet på deres nettside her, musikken deres finner du også på Spotify, iTunes og Tidal.