Olavskino 2021

Årets Olavskino i samarbeid med Cinemateket har et program med ferske filmer som bidrar sterkt til refleksjon­en rundt årets festi­valtema, rettferdighet. Kun filmen «Meg eier ingen» har blitt vist i Trondheim tidligere, men blir til gjengjeld introdusert av Åsa Linderborg, forfatteren bak selvbio­gra­fien som filmen er basert på.

Dørene åpner 16:30 på alle forestillinger

The new gospel

Ilen kirke, onsdag 28. juli kl. 17:00
Pris: 155,-

The New Gospel – det nye evangeliet – blandes en dramatisering av Jesu lidelseshistorie med lidel­sene til – og utnyttelsen av – vår tids migranter. Her spilles Jesus av en svart afrikaner, som er en papir­løs flyktning i Sør-Italia, men han er også en aktivist som drar i gang et opprør for verdighet blant migrantene. Hva ville Jesus ha sagt i dag? Hvor ville hans disipler komme fra? Regissør Milo Rau sier at han ikke kan lage en Jesus-film uten å ha med vår tids utstøtte.

(Milo Rau, 2020)

Quo Vadis, Aida?

Ilen kirke, torsdag 29. og fredag 30. juli kl. 17:00
Pris: 155,-

Det største massemordet i europeisk etterkrigshistorie fant sted i Srebrenica i dagene 11. til 22. juli 1995. Rundt 8000 bosniske muslimer ble henrettet av bosniskserbiske styrker under ledelse av Ratko Mladic. 8. juni i år ble han dømt til livsvarig fengsel for massakren. Aida er en lærer og tolk som forsøker å få FN til å ta ansvar for befolkningens sikkerhet, sam­ti­dig som hun desperat forsøker å redde sin egen familie. En usedvanlig sterk film.

( Jasmila Zbanic, 2020)

Meg eier ingen

Ilen kirke, lørdag 31. juli kl. 17:00
Pris: 155,-

Da Lisa var fire år gammel forlot moren hjemmet. På grunn av dårlig samvittighet lar hun datteren bli igjen sammen med den alkoholiserte faren. I årene som går kjemper Lisa for å beholde heltebildet av sin far som hun tross alt elsker. Til slutt stilles hun overfor et avgjørende valg. Meg eier ingen er en gripende, varm og sorg­mun­ter oppvekstberetning fra Sverige på 70-tallet. Først og fremst en sterk fortelling om et far-datter-forhold utenom det vanlige, men også et portrett av det svenske sosial­demokratiet og tiåret som markerte vendepunktet for det svenske «folkhemmet». Filmen bygger på Åsa Linderborgs kritiker­roste selvbiografi med samme navn. Åsa er til stede på Olavsfest og vil introdusere filmen selv.

(Kjell-Åke Andersson, 2013)

Emanuel

Ilen kirke, søndag 1. august , mandag 2. august og tirsdag 3. august kl. 17:00
Pris: 155,-

Emanuel er en dokumentarfilm om de tragiske drapene på ni svarte mennesker i en kirke i Charls­ton, Sør-Karolina. Drapsmannen var en 21 år gammel hvit rasist. Han oppsøkte en bibelgruppe i kirken, satt sammen med dem og ba sammen med dem i en time, før han begynte å skyte. 48 timer senere, midt i sorgen, ga familiene til de ni ofrene uttrykk for tilgivelse da de møtte morderen i retten. Filmen er en used­va­n­lig sterk fortelling om rettferdighet og tro, kjærlighet og hat og tilgivelsens helende mulighet.

(Brian Ivie, 2019)