Jobs bok – et spørsmål om rettferdighet

I forestillingen «Jobs bok – et spørsmål om rettferdighet» ser vi på hvordan boken har blitt lest gjennom historien, samt hvordan den gir mening når vi berører spørsmålet om rettferdighet i vår tid.

Sted: Vår Frue Kirke
Tidspunkt: Onsdag 28. juli kl. 16:00

Arrangementet er gratis

Jobs bok er for mange et mysterium. Den handler om den gudfryktige mannen Job, som rammes av ulykker og mister alt han eier – til tross for at han lever et rettferdig liv. Hvorfor lar Gud onde hendelser ramme gode mennesker?

I forestillingen «Jobs bok – et spørsmål om rettferdighet» formidler forteller Helga Samset bokens poetiske kraft, mens professor Terje Stordalen og kommunikasjonsrådgiver Petter Skippervold speiler bokens dialogiske form gjennom en samtale om bokens innhold og virkningshistorie.

Medvirkende

Terje Stordalen

Terje Stordalen er en norsk teolog og professor i teologi ved Universitetet i Oslo (UiO). Stordalen har et omfattende vitenskapelig og populærvitenskapeligforfatterskap innen Det gamle testamentet og bibelvitenskap.

Helga Samset

Helga Samset er en av Norges mest erfarne fortellere. Hun ses stadig i Den kulturelle skolesekken, har gitt ut tre bøker og er en ettertraktet veileder med bla Prinsesse Märtha Louise på merittlisten. Hun mottok Statens kunstnerstipend som første forteller i Norge.

Petter Skippervold

Petter Skippervold er teolog og stipendiat ved Universitetet i Oslo. Skippervold er særlig opptatt av læring og læringskultur reflektert i Bibelen og forfattet i 2013 «Fenomenet Bibelen», en bok om hvordan Bibelen leses og forstås i dag. Skippervold publiserer også artikler og holder foredrag om forholdet mellom Bibel og populærkultur.