En sang om rettferdighet

Rasmus og verdens beste band slår seg sammen med 9 grader nord og Nidarosdomens jentekor når de tolker barns tanker om rettferdighet.

-Det er blitt en litt sånn gammeldags kampsang, men det er et spørsmål det er viktig å stille på den naive måten, sier Rasmus Rohde.

Han forteller om sangen «E det rettferdig», som er spilt inn på oppdrag fra Olavsfest og som vil framføres på åpningsdagen 28. juli på Sverresborg, og under konserten på Byscenen torsdag 29. juli.

Lytt her

Teksten har røtter tilbake til 2014, da Rasmus samlet inn lapper fra SFO-barn i Trondheim der de hadde skrevet ned sine tanker om rettferdighet. Olavsfest har et lignende prosjekt i år, da SFO-elevene skal lage plakater om rettferdighet og gå i et rettferdighets-tog under festivalen.

Da han fikk spørsmål om å forme sangen på nytt, fikk han lyst til å gi den et helt annet uttrykk. Han hadde spilt på samme festival som det unge bandet 9 grader nord, og elsket det han hørte. Bandet beskriver selv musikken sin som etnisk og progressiv.

 -Et utrolig kult band, når vi hørte dem skjønte vi at vi ikke er “verdens beste band” lenger, ler Rasmus.

I tillegg bidrar også fantastiske Nidarosdomens jentekor under ledelse av dirigent Anita Brevik.

HØYDEPUNKTER FRA FAMILIEPROGRAMMET UNDER OLAVSFEST 2021:

RASMUS OG VERDENS BESTE BAND

9 GRADER NORD

Byscenen, torsdag 29. Juli

Billetter

FLYING SEAGULLS

De har reist verden rundt på jakt etter latteren til barn som har det vanskelig. Under Olavfest kan du oppleve The Flying Seagulls hver dag i Rådhusparken.

Når stjørdalingen Bendik Sjømæling Nordgaard og hans kolleger i The Flying Seagulls går på jobb har de ett mål: Å få barn til å le. Eller som de sier det selv – Vi er bare ute etter latteren din.

For den som har det vanskelig sitter latteren kanskje lengre inne – men den er desto viktigere å lokke fram. Dette er hovedtanken bak The Flying Seagulls, som har spesialisert seg på å klovne på steder der latteren har vanskelige livsvilkår. De har reist verden rundt for å opptre på barnehjem og i flyktningleirer – blant annet i Moria-leiren, i Romania, India og Ghana. Det siste året rundt omkring i Norge, for selv her har pandemien gjort at mange barn kan trenge en ekstra oppmuntring.

Til Olavsfest kommer de med bussen Blåmåka, som parkeres i Rådhusparken og blir utgangspunktet for daglige gratisforestillinger for hele familien. Energi, positivitet, glede og involvering er stikkord – utover det kan det meste skje!

Flying Seagulls

Rådshusparken, 28. juli-3. august

Gratis

NRK SUPERBUSSEN

Opplev Superbussens 30 minutter lange sceneshow der de kjente programlederne danser, synger og leker sammen med barna.

Supernytt har siste lokalnytt fra skolen, barna får bli med i Sangfonikoret og vi skal selvsagt danse BlimE-dansen sammen. En skjerm på scenen binder forestillingen sammen, med videochallenges, hilsener og annet innhold fra Super-universet. Det blir konkurranser og quiz der taperne får Daidalos’ nådeløse straff, og kanskje dukker Fantorangen opp?

NRK Superbussen

Ytre Kongsgård, lørdag 31. juli og søndag 1. august

Gratis