YODOK III

Nattlig, tillitsbasert improvisasjon av skyhøy klasse i Nidarosdomen.

YODOK III består av den belgiske gitaristen Dirk Serries, den svenske trommeslageren Tomas Järmyr og den norske multiinstrumentalisten Kristoffer Lo – tre internasjonale kapasiteter innen improvisert musikk. I møtet med Nidarosdomen og natten, vil både publikum og musikantene få oppleve noe som ikke vil oppleves igjen. 

YODOK III møttes første gang i studio. Uten å ha spilt en tone sammen før, uten å kjenne hverandre, møttes de tre for å se hva som oppsto. Dirk møtte forberedt, med notater over hva han skulle spille og hvilke effekter han skulle bruke på gitaren sin. Tomas og Kristoffer hadde ikke tenkt en tanke rundt hva som skulle skje. 

Da Tomas og Kristoffer dag to foreslo at Dirk skulle droppe notatene, bare spille det som føltes naturlig, skvatt Dirk til. Det hadde han aldri gjort før. 

Siden den gang har det blitt 12 album, hvorav kun det første albumet inneholder noen som helst form for forberedelser. Siden den gang har tilliten vokst, tilliten som er selve fundamentet for å improvisere musikk sammen.