Utstilling: «Flashbacks» / Peter Sutton

«Flashbacks» er Trondhjems Kunstforenings festivalutstilling under Olavsfest, og i tillegg til utvidete åpningstider inkluderer den en rekke aktiviteter og samtaler relatert til festivalens tema som i år er Tillit.

Sutton jobber med flere medier, deriblant olje, råpigment, eggtempera, glitter og akryl. Han har tidligere arbeidet med glassmaleri, og jobber stadig med å la bildeflaten gløde og stråle på samme måte. For ham er farge det samme som følelse, og han leker seg med varierende fargeintensiteter, kraftige opake strøk, og tynne lag maling over tykk vev.

I flashbacks bearbeider kunstneren minner, korte glimt som mer enn å beskrive en naturalistisk scene avbilder følelser som de var i et øyeblikk som har passert. Bildenes utgangspunkt er gjerne raske fotografier, snapshots som kan være mer eller mindre banale men som skaper en emosjonell reaksjon som deretter utvikler seg til å bli et maleri.

Utover i prosessen blir det mindre viktig å forholde seg til hva fotografiet avbildet, og mer til hva som gjør selve maleriet bra. Hvordan viser man hva det øyeblikket føltes som. Det er ingen planlagte bilder, men en magefølelse som styrer hvordan bildene blir til sist.

Motivene nærmest svever mellom abstraksjon og narrativ, i en serie drømmeaktige scener.

Utstillingen åpner 20. juli kl. 18, og vises fram til 14. august.

Åpningstid: 12.00-18.00