Trygve Skaug

Folkekjære Trygve Skaug inntar Nidarosdomen med to splitter nye prosjekter som skal bli et dobbeltalbum.

Trygve Skaug er ikke bare en av våre mest populære artister, han er også den mestselgende lyrikeren i Norge. Siden 2010 har musikken hans ligget på NRKs spillelister i 350 uker, og diktene hans deles av 300 000 følgere på sosiale medier.

NIDAROSDOMEN
Torsdag 3. august kl. 18.00
Pris: 590,-

Konserten under Olavsfest blir i tillegg en engangsbegivenhet – Trygve Skaug lanserer nemlig et dobbeltalbum samme dag som han spiller i Nidarosdomen.

– Den ene er ei salmeplate med mine favorittsalmer, produsert av Ellen Andrea Wang. Vi har forsket på hvor godt salmene med tekst og melodi står alene, uten så mye mikkmakk, forklarer Skaug. Den andre plata beskriver han som en «Spotify-messe».

– Altså en plate som inneholder alt som finnes i en gudstjeneste – fra første ring fra kirkeklokka til preken og postludium. Den er produsert av Eiolf Ødegård og tekstene er skrevet sammen med forfatter André Vaaler, sier han, og forteller at konserten i domen blir en forestilling der han henter litt fra hvert av de to prosjektene og presenterer dem på samme konsert.

Trygve Skaug har siden 2012 gitt ut fem studioalbum og spilt i alt fra stuer til Oslo Spektrum. Han har gitt ut åtte diktsamlinger og bidratt til en rekke diktantologier. Han har også et sterkt engasjement for bistandsarbeid, i 2020 samlet han inn over halvannen million kroner til feltarbeid i Moria-leiren gjennom konserten «Langfredag for Moria».

Trygve Skaug har ekstra store forventninger til å spille i Nidarosdomen.

-Vi skal kose oss veldig med akustikken der. Dette er jo en engangsforestilling, så det gir muligheten til å fin-tune settlista og planlegge ut fra det! Jeg har med noen få, men svært utmerkede musikere denne kvelden. Men nå vil jeg ikke røpe for mye…

Skaug ble nominert til Spellemannpris i 2017 for «Sanger du skal få når jeg dør». I 2021 fikk Trygve Skaug Bjørg Vik-prisen for sitt forfatterskap, med begrunnelsen «med syv diktsamlinger og fire soloalbum har Skaug skapt lyriske bilder som publikum kjenner seg igjen i. Det legges vekt på at prisvinneren har eksperimentert med forskjellige formidlingsmetoder, og at han med stemme og musikk har skapt en friskhet og moderne tone i poesien som litterært uttrykk».