Rasmus og Verdens Beste Sommershow

Endelig kan vi ønske barn i alle aldre tilbake til Rasmus og Verdens Beste Sommershow i Borggården!

En av de kjedeligste tingene ved pandemien har vært at store og små ikke kunne samles i Borggården for å oppleve sommershowet til Rasmus og Verdens Beste Band.

BILLETTER I SALG FRA FREDAG 18.03 KL. 10.00

En konsert som alltid er et høydepunkt for hele familien, og vi er fryktelig glade for å igjen kunne invitere til et show som tradisjonen tro vi by på spennende overraskelser og gjester!

Tre Spellemannpriser

Rasmus og Verdens Beste Band ble startet i 2007. De har gitt ut fem barneplater, mottatt tre spellemannspriser, laget musikk til fire sesonger av NRK Super-serien «Kosinus» og spilt på en haug norske festivaler, skoler, barnehager, samt vært solist med symfoniorkester!

Blant bandets mest kjente sanger finner vi «Puppan te pappa», «Daniel datt i do», «Fiskebolla i sjokoladesaus», «Kosinus-sangen», «Mor og far sin sang», «Ballongsangen» og «Banjo på badet».
Et par av bandets sanger har også blitt teaterforestillinger: «Puppan te pappa» (Trøndelag Teater 2014) og «Snøhula» (Turneteateret i Trøndelag 2016). 

Tull og alvor

I tillegg til å lage ganske tullete sanger, er bandet kjent for å skrive om temaer som kanskje ikke er så vanlig i barnemusikk. Eksempler på dette er sanger som «Gutten på stranda» (om flyktningekrisa), «Fyllikan i bakgården» (om alkoholisme), «Farmor og mormor» (om homofili) og «Verdens fineste katt» (om å miste et kjæledyr). 

Bandet har hatt ulike besetninger. I 2021 består bandet av, Kriss Stemland (piano, dobro m.m.) , Morten Berger Stai (kontrabass) og Rasmus Rohde (gitar m.m.). 

Rasmus og Verdens Beste Band:

Kriss Stemland – piano/dobro/husorgel/sang 

Kriss er etnisk nordlending, men har sognet til Trondheim siden 2003. Han har utmerket seg  som en habil multiinstrumentalist, og opptredt som medlem i Hopalong Knut, og i bandene til Ida Jenshus, Rita Eriksen, Aslak Borgersrud og Charlotte Audestad. I tillegg har han fått  mulighet til å spille sammen med et helt lass andre artister, bl.a. Sissel Kyrkjebø og Morten Abel.

Morten Berger Stai – kontrabass/sang

Morten er fra trondhjemmer og utdanna musiker fra Universitet i Stavanger og Trondheim. Han har studert palestinsk musikk, gitt ut flere plater og spiller i Cecilie Grundt Quintet, BounceAlarm, Snirkelsongar, Sondre Ferstad Ensemble, BenReddik med flere.  

Rasmus Rohde – gitar/sang 

Rasmus kommer fra Ila i Trondheim. Han er tekstforfatter, komponist, musiker og noen ganger dramatiker. I mange år spilte han argentinsk tango, og har dessuten skrevet mye teatermusikk. I 2019 ga han ut en egen soloplate, som bl.a. inneholder duetten «Har du glemt» med Ida Jenshus. I 2014 fikk han Trondheim kulturpris og han mottok Teskjekjerringprisen i 2017.