Rasmus og Verdens Beste Band // 9 grader nord

Rasmus og Verdens Beste Band, 9 grader nord og Nidarosdomens Jentekor har samarbeidet om låten «E det rettferdig» på oppdrag fra Olavsfest. Nå blir det familiekonsert på Byscenen torsdag 29. juli.

På denne konserten vil bandene både spille sammen, men også hver for seg. Vi gleder oss til å synge og danse med!

9 grader nord

Bergensbandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, samt Jakob Sisselson Hamre (22) og Jakob Sønnesyn (22). Bandet beskriver selv musikken sin som etnisk og progressiv. 


– Sangene er hovedsakelig basert på sørasiatisk rytme og melodi, blandet med vestlige impulser, sier Mira Thiruchelvam til NRK. Bandnavnet viser til breddegraden til byen Jaffna i Sri Lanka, der foreldrene til søstrene Thiruchelvam kommer fra. 


9 Grader Nord er et overbevisende liveband som har begeistret publikum på festivaler som Bylarm, Vill Vill Vest, Vinjerock, Nattjazz, Trænafestivalen og Bergenfest. Dagsavisen har skrevet at bandet er «en av de mest oppsiktsvekkende nye gruppene Norge har hørt på en stund» 

Rasmus og Verdens Beste Band

Rasmus og Verdens Beste Band ble startet i 2007. De har gitt ut fem barneplater, mottatt tre spellemannspriser, laget musikk til fire sesonger av NRK Super-serien ”Kosinus” og spilt på en haug norske festivaler, skoler, barnehager, samt vært solist med symfoniorkester!

Blant bandets mest kjente sanger er: Puppan te pappa, Daniel datt i do, Fiskebolla i sjokoladesaus, Kosinus sangen, Mor og far sin sang, Ballongsangen og Banjo på badet. 


Et par av bandets sanger har også blitt teaterforestillinger: «Puppan te pappa» (Trøndelag Teater 2014) og «Snøhula» (Turneteateret i Trøndelag 2016). I tillegg til å lage ganske tullete sanger, er bandet kjent for å skrive om temaer som kanskje ikke er så vanlig i barnemusikk. Eksempler på dette er: Gutten på stranda, Fyllikan i bakgården, Farmor og mormor og Verdens fineste katt. 

Bandet har hatt ulike besetninger. I 2021 består bandet av, Kriss Stemland (piano, dobro m.m.) , Morten Berger Stai (kontrabass) og Rasmus Rohde (gitar m.m.).