Rasmus og Verdens beste sommerhow

Etter fjorårets suksess var det ingen tvil: Olavsfest måtte få Rasmus og Verdens Beste Sommershow tilbake til Borggården.

-I forvandling ligger en sjanse til å bli noe, til å gå for mulighetene. Og nå har vi en mulighet til å gjøre noe nytt i Borggården. Vi skal ha med oss en illusjonist, og det har vi aldri gjort før. Vi aner ikke hvordan det blir, men det blir i alle fall spennende!

Rasmus Rohde, låtskriver og fronfigur i Rasmus og Verdens Beste Band, forteller om konserten de skal holde i Borggården tirsdag 30. juli. Ganske nøyaktig ett år siden de skapte familiefest samme sted.

-Vi var jo livredde for at det ikke ville komme folk, og vi ble veldig glade og overrasket over at det kom 2500 i varmen. Det er den klart største konserten vi har gjort, men det ble allsang og jeg tror alle koste seg. Vi fikk til og med oss kirkeklokkene på «Mor og far sin sang» slik at det ble litt høytidsstemning også.

Noe var så vellykket i fjor at det også blir med i år: Alle barn oppfordres til å ta med ei bøtte og en spade hver, for å utgjøre et gedigent bøtte-og-spade-orkester. I tillegg skal de ha med seg et frivillig kor, der alle som ønsker å være med på scenen og synge melder seg og lærer seg sangene på forhånd. Påmelding og info her

Ettersom Olavsfests festivaltema er FORVANDLING, må det likevel endringer til! Årets store nyhet er at bandet (som også blir utvidet fra den vanlige trioen til minst sju musikere) får med seg illusjonisten Lord Christian (Christian Wedøy) under showet.

Trønderen er en av landets fremste illusjonister, og for tiden er han i Spania der han har kommet helt til semifinalen i «spanske talenter».

– Forvandling betyr jo også at noe som ser ut til å være én ting, viser seg å være noe helt annet. Kanskje han vil trylle bort alle foreldrene, ler Rasmus.

– Alt må utvikle seg, også bandet. Vi begynner å ha holdt på såpass lenge at vi har fått en ny generasjon fans. Vi må gjøre nye ting samtidig som vi må være oss selv. Derfor prøver vi å gjenta det som gikk bra i fjor, men i tillegg kommer vi med noe som gjør det til en unik happening, forklarer Rasmus. 

Rasmus og Verdens beste sommershow
Borggården
Tirsdag 30. juli.
Billetter: 150,- / 450,- (familie)