Møt både organisasjoner og utstillere på sommerens Olavsmarked!
Olavsmarkedet arrangeres i området rundt Nidarosdomen under hele festivalperioden 28. juli til 3. august.
ÅPNINGSTIDER:
10.00–18.00 (håndverksmarkedet) og 11.00-17.00 (organisasjonsmarkedet)
I århundrer har pilegrimer kommet til Trondheim/Nidaros. Omkring pilegrimsmålet, katedralen, har de kunnet besøke salgsboder og kjøpe håndverksvarer av høy kvalitet. Olavsfest tar vare på denne tradisjonen og skal under festivalen fylle området med markedsboder og telt, kultur og aktiviteter.
ORGANISASJONER OG UTSTILLERE
Årets Olavsmarked vil være et todelt marked:
Organisasjonsmarkedet på Ytre Kongsgård vil være navet for debatt og meningsutveksling under festivalen. Her vil publikum kunne møte ideelle organisasjoner, slå av en prat, lære noe nytt, utveksle meninger og ideer.
I Domkirkeparken finner du et bredt utvalg kvalitetsprodukter og aktiviteter, håndverk, litteratur, kunst, delikatesser, planter, matprodukter og mye mer.
Velkommen til Olavsmarkedet 2024, et hyggelig og spennende sted for hele familien!
Årets utstillere
Håndverksmarkedet
Franz Klammer Keramikkverksted (Franziska Willuhn)
Franz Klammer Keramikkverksted finner du på Munkaunet i Trondheim. Her kan du komme på kurs i modellering og dreiing, og blir du hekta kan du bli med på åpent verksted.
Du kan også male din egen kopp! Meld deg på her!
Ren Fryd (Nina Westgård)
Ren Fryd har holdt på siden 2001 med småskala produksjon av såper, hår- og hudprodukter, med fokus på naturlige ingredienser. Naturlig velvære for kropp og sjel – med urter og eteriske oljer.
Velure (Torild Finsrud Velure)
Kommer med eget design og selvtovede hatter og sjal. Har over 35 års erfaring.
ERT Keramikk (Elin Rødal Thingsnes)
Art&Glass (Elena Leth-Olsen)
Vi er to håndverkere bosatt i Trondheim. Elin jobber i hovedsak med steingods skulpturer og endel store unika krukker og fat. Elena Leth-Olsen arbeider i hovedsak mer glassfusing, men også endel med maleri.
Beli Naturprodukter (Berit Tangstad)
Vi er i naturen og plukker planter og urter basert på gammel, norsk tradisjon.Vi lager såper,shampo. krem, salve, oljer, drops uten kunstig tilsetning. Vi bruker einer, brennesle, røsslyng mm.Vi har også egenproduserte gaveartikler. I tillegg støtter vi en kvinnegruppe fra Himalaya/Nepal. De lager garn og vevde produkter av brennesle. Dette gjør vi også fordi det er en gammel norsk tradisjon som nærmest har dødd ut i Norge.
Ocarina (Arpad Takacs)
Ocarinaer og leirfløyter i ulike former, ulik stemming og farger.
Gebo smykker (Eli Næss)
Sølvsmykker, vikingstrikking, vikingsmykker, heklede smykker, lærarbeid som for eksempel vesker og belter med mer.
Vevstua (Anne Merli)
Vevstua ble etablert i 1983. Den første tiden var det håndproduksjon kombinert med eget utsalg. I 1997 ble det investert i industrielt utstyr. Kvalitet har alltid stått i høysetet, og det brukes bare de beste naturlige råvarer – ull, lin og bomull.
Natur Alpakka (Hanne Matos)
Vi er en familiebedrift som holder til i Meråker. Moises kommer fra Peru og da han kom til Norge i 2002, begynte ønsket om å skape noe som kunne være nyttig for både Peru og Norge å ta form. Salg av alpakka-produkter var da ganske ukjent og nytt, men litt etter litt har alpakka-fiber blitt veldig populært i Norge. Fibrene er tre ganger varmere enn saueull, den er silkemyk og klør mindre.
Marthes kunstglass (Marthe Maalø)
Kunstglass. Mindre og større bilder, figurer og bruksting. En del produkter i keramikk og egenprodusert akvarellkunst.
Vevstova (Ranveig Lunestad)
Ranveig har hatt Vevstova som næring siden 1985.Hun vever tradisjonelle mønstringer og teknikker. Håndtverket har hun lært via Handverket har hun lært via nedarvet kunnskap. Faget er i dag rødlistet.
GOFORM (Beate Lund Kristiansen)
Keramikk til nytte og hygge. Kunsthåndtverker med verksted i Oslo.
Rirkula (Jan Helge Helgesen)
Rirkula er en liten trevareprodusent,driver også med restaurering av eldre treprodukter. Produktspektret inneholder popper,boller,ørepynt,skoskje,bakeartikkler med mer.
Oyemam.no (Pearl Hamre)
Vi er en familiebedrift som samarbeider med et kvinnekooperativ i Ghana. Kvinnene utvinner sheasmør for hånd som vi bruker i hudpleieproduktene våre. Har vært utstillere på Olavsfestdagene to ganger tidligere.
Holum Gård (Gunn Elin Folland)
Holum gård ligger i Meldal. Her driver vi med sau av gamle raser som gammelnorsk spælsau,grå trøndersau og kvit spælsau. Sauene går i vakre Trollheimen om sommeren og blir godt passet på av oss i fjøset om vinteren. For oss er det viktig med bærekraft og vi forvalter hele dyret i form av kjøtt,ull og skinn. Foruten at Halsan kjøtt lager spekemat og grillmat av kjøttet,så blir skinn forvandlet til votter, tøfler og store feller av husfrua selv. Alt produseres for hånd. Etter klipping på høsten blir ulla sortert etter kvalitet og farge på gården og sendt til spinneri for så å komme tilbake som nydelig garn. Det er sjuende året vi holder på med dette og har jobbet oss gradvis opp. Husfrua holder også kurs i skinnsøm og skinnfellkurs.
Tautra Såpe (Renata Dabrowska)
Vi er en kommunitet av Cisterciensernonner som bor på Tautra, en liten øy i Trondheimsfjorden i Norge. Vi lovpriser Gud syv ganger om dagen i vår vakre kirke, og lever et liv i bønn og kontemplasjon. For å tjene til livets opphold, har vi utviklet et såpe- og hudpleiekonsept der vi bruker de fineste råmaterialene som er å få tak i.
Cappelen (Camilla Cappelen)
Interiørartikler og brukskunst, støpt i et komposittmateriale kalt jesmonite og i betong. Utformer modellering med luftørkende leire. Håndtverk av høy kvalitet utformet med kjærlighet for det kreative.
Håndstøpte lys i soyavoks
Sølvsmykker
Buvik Design (Jorun Birgitte Buvik)
Egenproduserte smykker/ørepynt i sølv, messing, kobber, glass og halvedelstener. Ønsker spesielt å framheve Olavsrosa som anheng/ørepynt i sølv.
GIJERNET (Henriette Bryn)
Varer fra Himalaya, Nepal og den tibetanske høysletten. Fra høysletten kommer eksklusive produkter av jak-ull, spesielt sokkene og luene er veldig populære. Fra Nepal kommer både billige og dyrere produkter, fra små filtpunger til Kashmir-sjal. Julekrybber, såper, vesker og julepynt er andre håndlagede produkter herfra.
Benarik (Henry Benarik)
Egenproduserte sølvsmykker med dekor i gull og stein. Veggskulpturer og bilder av metall, krystaller for samlere. Vi er et ektepar som driver med kunsthåndverk på heltid fra eget verksted i Stavanger. Vi er fagutdannet gullsmed og gullsmedmester.
Tekstilmarked
Bybliko.no (Ragnhild Blikø)
Jeg heter Ragnhild og har et firma som heter bybliko. Der designer jeg linklær for salg.
Ullogsilke.no (Janne Rosenberg Olsen)
Jeg selger skjerf og sjal i fantastisk kvalitet i ull og ull og silke. Ingen syntetiske materialer eller annet fyllstoff, kun ull eller ull og silke. Lager mange av mønstrene selv. Jeg samarbeider med en fabrikk i India, og de vever og trykker skjerfene for meg. Dette har jeg gjort i omtrent 15 år, og arbeidsforholdene der er gode og trygge.
Annelineiversen.no (Anne Line Iversen)
På markedet ville jeg selge sjal og skjerf i ull og silke. De siste 23 årene har jeg laget arbeidene i India, jeg bor da i India og samarbeider med indiske trykkere. Jeg gjør alt forarbeid på mitt verksted i Oslo, så alt er planlagt. Jeg lager kun ett arbeid av hver, og varierer derfor med ulike farger og mønstre.
DUODU (Rita Nylander/Anne Grut Sørum)
Vi er to kvinner som har drevet bedriften DUODU strikkedesign i Trondheim i 27 år. Vi produserer utstillinger med strikkede kreasjoner og kleskolleksjoner med bruksklær. Vi produserer det meste i 100 prosent ull.
LykkeElise design (Linda Elise Kjelstrup)
Tanken ble født sommeren 1981 av mor Berit Elise Kjelstrup. Hun har hele livet hatt en forkjærlighet for strikking og henter inspirasjon fra nordnorsk natur i Hamarøy. Fra 2019 viderefører datteren Linda Elise familiebedriften med sin mann Stig-André. Vi er en familiebedrift som holder til i Bodø og har over 40 års erfaring. Designklærne vil gi deg oppmerksomhet, komplimenter og oppturer i massevis. Kle deg vakker og unik i våre utvalgte produkter som cape, cardigan, genser, topp, vester, kjole/tunika, skjørt, kåpe, drakt, poncho og accessories.