Lisa Moore spiller Philip Glass i Nidarosdomen

Pianist Lisa Moore tolker Philip Glass’ Metamorphosis, et verk inspirert av Franz Kafkas novelle Forvandlingen, i Nidarosdomen. 

Den amerikanske komponisten Philip Glass har gjennom sin fengende musikk og sine mange samarbeid blitt en superstjerne i amerikansk musikkliv.  I tillegg til 25 operaer, 12 symfonier og en rekke andre verk, har han samarbeidet med personligheter som Doris Lessing, David Bowie, Allen Ginsberg og Woody Allen. 

Philip Glass skrev i 1988 sitt verk Metamorphosis inspirert av Frans Kafkas mest kjente verk, novellen Forvandlingen fra 1915. Stykket har fem satser, hvor noen ble skrevet til en teateroppsetning av Kafka-novellen, mens de andre ble skrevet til dokumentarfilmen The Thin Blue Line av Errol Morris. Denne filmen var med på å få en uskyldig dømt morder løslatt.  

Deler av musikken er senere brukt i filmer som Battlestar Galactica og The Hours, samt  i  serien Person of Interest. Motivet i Metamorphosis two brukes av bandet Pearl Jam som åpningsmusikk til alle bandets konserter. 

Den New York-baserte australske pianisten Lisa Moore (bildet) har blitt kalt «dronningen av avant garde piano».  Hun har samarbeidet med over 200 samtidskomponister og spilt solo- og kammerkonserter på de største scener over hele kloden. Hun har fått utmerkelser for en rekke av sine trettitalls innspillinger. 

I Nidarosdomen 1. august presenterer hun Philip Glass’ musikk fra sin innspilling Mad Rush, deriblant samtlige av hans Metamorphosis

PROGRAM:

Philip Glass – Etude no.2
Philip Glass – Metamorphosis I – V
Martin Bresnick – Ishi’s Song
David Lang – Wed
Philip Glass – Mad Rush