Lind+Nilsen+Fuentes+Holm / Violet Road

Ti år har gått siden Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm hadde sin forrige turné i Norge. Nå er de tilbake, og de spiller sin eneste konsert i Trøndelag under Olavsfest!

De blir ikke de eneste publikumsfavorittene på scenen denne kvelden. Violet Road er regnet som et av Norges beste liveband, og vil bidra til at stemningen skrus enda noen hakk høyere.

I fjor høst kom Espen og Kurt sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak. Kjemien og godfølelsen vokste raskt. Det som hittil hadde vært unevnelig, var nå helt uunngåelig. To telefoner ble tatt, og hos både Alejandro og Askil var konklusjonen et rungende og entydig ja!
Gutta har siden da hatt utallige øvinger, tatt opp igjen gamle låter fra de forrige platene og gravd i skattkammeret av låter de elsker. Summen er blitt en forrykende feiring av musikken – av norske og internasjonale hits – med en rekke folkekjære og tidløse sanger.

– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til og skal lage fest hver kveld vi går på scenen. We’re gonna party like it’s 2009, ler Kurt.

Selv om gutta nå er familiefedre og ti år eldre, drar de i sommer ut på en tre måneder lang turné.

– Det blir en tidsreise i dobbel forstand. Publikumet vårt har også blitt eldre siden vi sist var på veien. Denne gangen utvider vi repertoaret vårt. Flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits. Det norske publikumet fortjener en festkveld som dette – og vi gleder oss, sier Espen Lind.

Namsosing Askil Holm lover at publikum selvsagt får høre gamle favoritter som Hallelujah og Boys of Summer, men at de fleste sangene blir nye denne gangen. – De som så oss i 2006 og 2009 vil kjenne seg godt igjen. Men også de som var barn den gangen, vil kose seg nå. God musikk og god stemning treffer alle, sier Askil.

Det som startet med en stillferdig versjon av Leonard Cohens Hallelujah på Skavlan i 2006, ble etterfulgt av en landsdekkende turné, Spellemannpris og tre utsolgte Oslo Spektrum-konserter. I 2009 gjentok de suksessen gjennom en turné der de solgte mer enn 120 000 konsertbilletter.

VIOLET ROAD
Fansen var over seg av begeistring da Violet Road fra Kåfjord i Troms slapp sitt femte album, Lines Across Light, høsten 2018. Når de nå legger ut på veien igjen, byr de ikke bare på nye låter og en enorm spilleglede, men også et fenomenalt liveshow.

I over 10 år har Violet Road lagd musikk sammen og bygd opp en solid musikalsk katalog, bestående av flere radiohits samt andre sterke og fengende låter. En konsert med Violet Road rommer store musikalske spenn, og bandet tar publikum med på en følelsesreise som går både høyt og lavt. – Vi gleder oss og kan nesten ikke vente, sier Halvard Rundberg i bandet.

Violet Road. Foto: Daniel Mikkelsen

Lind, Nilsen, Fuentes, Holm / Violet Road
Borggården
31. juli kl. 20.00
Billetter: 550,-