ISÁK

Ella Marie Hætta Isaksen kommer med sitt band ISÁK til Vår Frue kirke.

Vi er stolte over å presentere ISÁK i Vår Frue kirke under Olavsfest. Joik i kirkerommet har langt fra vært noen selvfølge, og er fortsatt kontroversielt i deler av Norge.

Trioen, som består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, trommeslager Aleksander Kostopoulos og produsent Daniel Eriksen, blander joik med elektropop og regnes av mange som den naturlige arvtakeren etter Mari Boine som fornyere av samisk musikk.

20 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen har, i tillegg til å vise seg som et helt spesielt musikalsk talent, gått foran som aktivist både når det gjelder miljø og aksepten for samisk identitet og kultur.

Hun ble allemannseie da hun sist høst vant «Stjernekamp» på NRK. Da hadde hun allerede markert seg i samiske talentkonkurranser, og også gitt ut flere singler med ISÁK. Bandet ga 22. mars ut debutalbumet Ealán til gode kritikker:

«Ingen annen norsk popartist har like høyt toppnivå som denne trioen. Ingen skiller seg like tydelig og positivt fra massene av homogen elektropop, som Isák.» (iTromsø).

«På en elektropopsky av vellyd gjør de debutalbumet «Ealán» til noe helt for seg selv, med smittende hits og de finest tenkelige avstikkere til Ella Maries helt særegne tolkning av den samiske musikken hun selv har vokst opp med og som hun nå er i ferd med å gjøre til sin helt egen.» (Dagsavisen).

Under Olavsfest vil Ella Marie Hætta Isaksen også motta Brobyggerprisen. 25 år etter at forbildet Mari Boine fikk samme pris, er turen kommet til kvinnen mange mener er den naturlige arvtakeren.
Prisen deles ut årlig av Norske kirkeakademier, til personer eller organisasjoner «som på særlig vis har bygd broer av innsikt og forståelse – og stimulert til å utvikle kontakt og dialog mellom ulike grupper i samfunnet».

ISÁK
Vår Frue kirke
29.07 kl. 22:00
Billetter: 350,-