Ine Hoem og Edvard Hoem

Sterke tekster, vakre melodier. Møtet mellom Ine og Edvard Hoem blir et møte mellom far og datter, men også mellom to av våre fremste kunstnere.

I august 2021 slapp Ine Hoem sitt siste album, «Alt vi har kjært», med egne melodier og tekster av sin far, Edvard Hoem.

Det musikalske samarbeidet mellom far og datter Hoem startet for over femten år siden, men ble først offentlig kjent gjennom den vakre gjendiktningen og versjonen av «Å, signa natt», som blant annet ble framført på Lindmo høsten 2020.

På plata finner en også salmer som «Den fattige Gud» tonesatt av Henning Sommerro og «No stig vår song» av Håkon Berge.

Ine Hoem har markert seg som vokalist og låtskriver i grenseland mellom pop og jazz – først som medlem av Pelbo, deretter som soloartist med flere album bak seg. Hun ga nylig ut albumet «Nå, lille humle», der hun sammen med musiker Tore Johansen tolker barnesanger av Astrid Lindgren og Georg Riedel.

Edvard Hoem er en av Norges mest anerkjente forfattere og dramatikere. Han fikk sitt gjennombrudd med «Kjærleikens ferjereiser» i 1974, og har gitt ut i alt 21 romaner, sju skuespill og en rekke biografier og diktsamlinger. De siste årene har han hatt stor kritiker- og publikumssuksess med en romanserie/familiekrønike om utvandringen til USA og Canada, der han bruker stoff fra egen slekt.

I samarbeid med produsent Markus Lillehaug Johnsen og fantastiske improvisasjonsmusikere har Ine Hoem skapt et unikt univers i møte mellom viser, jazz og salmer og Edvard Hoems tekster. Konserten inneholder også noen av Ines tidligere sanger.

Ine Hoem synger farens tekster på mesterlig vis, mens Edvard leser fra både «Felemakaren» og utvandrerromanene sine.

Det blir en kveld med sterke tekster og vakre melodier i Vår Frue kirke!

Medvirkende:

Edvard Hoem – forteller
Ine Hoem – vokal
Markus Lillehaug Johnsen – gitar
Andreas Ulvo – piano
Jo Berger Myhre – bass
Pål Hausken – trommer
Øystein Karlsen – lyddesign