Diakonhjemmet: Etnisk identitet under angrep – kan skriving, lesing og dans gi håp og styrke?

Rasisme og diskriminering er to tydelige former på angrep på en persons identitet. Det kan føre til angst eller depresjon.


Forfatter, samtaleterapeut og gruppeterapeut Synne Sun Løes vil dele noen av de verktøyene hun tar i bruk for å hjelpe personer som sliter. Som kunstnerisk leder av Tabanka Dance Ensemble bruker Thomas Prestø begrepet «bærekraftig identitet» i sitt arbeid. Dans er sosial endringsagent, med kulturelle uttrykk som kunst, musikk, dans, sang, poesi som metode for byggende ungdomsarbeid. 

MEDVIRKENDE: 

Synne Sun Løes er samtaleterapeut og gruppeterapeut på Vinderen voksenpsykiatrisk avdeling, Diakonhjemmet sykehus. Hun er også prisbelønt skjønnlitterær forfatter og utforsker et nytt konsept «lese- og skriveterapi». Hør mer om hennes arbeid i denne podkasten
 
Thomas Talawa Prestø er kunstnerisk leder, danser, koregraf og pedagog. Han er grunnlegger av Tabanka Dance Ensemble og av tidligere ungdomsorganisasjon African Youth in Norway. Han er en anerkjent foredragsholder og underviser bl.a. på Politihøgskolen.

Manuela Ramin-Osmundsen er leder for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Stiftelsen Diakonhjemmet. Manuela har lang erfaring med å arbeide med fagområder og prosesser knyttet til integrering og diskriminering. Hun er en erfaren foredragsholder og konferansier. 

Se info om alle samtalene i regi av Diakonhjemmet og VID

F.v. Synne Sun Løes, Manuela Ramin-Osmundsen og Thomas Talawa Prestø.