Chris Holsten + support Emelie Hollow

Chris Holsten, en av Norges aller mest populære artister, kommer til Olavsfest og Borggården. Han har også med seg stjerneskuddet Emelie Hollow!

Da Olavsfest holdt en gjettekonkurranse på Facebook før jul i forbindelse med vårt første slipp til Borggården, svarte et overveldende flertall nettopp Chris Holsten. Derfor er vi ekstra glade for å kunne gi nettopp denne konserten til vårt kjære publikum – utvilsomt en etterlengtet artist!

Den sjarmerende 30-åringen fra Lillestrøm har sunget seg inn i hjertene til hundretusener av nordmenn i alle aldre med gull-låter som «Smilet i ditt eget speil», «Slå hjerte slå», «Bare når det regner», «Gå bli lykkelig, du» og «Hvis verden».

Publikum elsker Chris Holsten. For bare få dager siden spilte han en triumferende konsert foran 10 000 fans i et fullsatt Oslo Spektrum, en storslått avslutning på lanseringsturneen for albumet «Gå bli lykkelig, du».

– Å få spille arenakonsert i Oslo Spektrum én gang var stort. Å få gjøre det enda en gang, drøyt ett år senere, er nesten litt uvirkelig. Det er noe helt eget å stå på scenen i den mektige salen og høre publikum synge med, forteller Chris.

Stemning og allsang

Hele to ganger har Chris Holsten vunnet Spellemannpris for «årets låt», først sammen med Frida Ånnevik for «Hvis verden» i 2020, så året etter for «Smilet i ditt eget speil». I 2021 vant han også P3 Gull som «årets artist» og for «årets låt». Han vant også Musikkforleggeprisen i 2022 for «årets verk innen populærmusikk».

Sammen med sitt eminente band er Chris klar for å lage god stemning med høy allsangfaktor når de tar fatt på festivalsommeren 2024.

– Vi har fremdeles Spektrum-konserten brusende i blodet og klarer knapt å vente til sommeren. Å få reise rundt og spille, synge og danse med folk på festival er alltid et høydepunkt for meg.

Emelie Hollow – en stigende stjerne

Før Chris Holsten går på scenen får publikum oppleve en artist som virkelig er i ferd med å bli allemannseie. Emelie Hollow (25) fra Vinterbro i Ås imponerer i skrivende stund som tolker av andres sanger i det populære tv-programmet «Hver gang vi møtes» på TV2. Der synger hun gåsehud og tårer i øyekroken både på de andre artistene rundt bordet og folk hjemme i tv-stuene. Emelie Hollow utmerker seg med en karakteristisk, nydelig stemme som er blitt beskrevet som «en krysning mellom Marit Larsen og Robyn».

Musikalsk oppvekst

Emelie vokste opp i et hjem med musikk rundt seg, tidlig lærte hun å spille piano og etter hvert cello. Allerede som 12-åring ga hun ut sin første egenkomponerte låt på stort selskap, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For tenåringen Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser.

18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, og opplevelsen gjorde henne sikker på at det var i musikken hun hadde sitt naturlige ståsted. Seks år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt spesiell evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. Å være på konsert med Emelie Hollow er å ta del i en mektig opplevelse – få artister er i stand til å fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Med årene har hun dessuten blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. Emelie og Alan Walkers «LILY», som hun både skrev og var gjestevokalist på, er i dag strømmet mer enn tre milliarder ganger på verdensbasis. Av forbilder trekker hun, foruten Taylor Swift, frem artister som Adele, Ane Brun og Norah Jones.

«Vår neste store pop-eksport»


Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, slapp Emelie i 2021 debutalbumet «Half The Story». Albumet besto av tre kapitler om de ulike emosjonelle fasene i et kjærlighetsbrudd. Mange lot seg begeistre, inkludert Aftenposten, som i sin anmeldelse våget påstanden om at Emelie Hollow «fort kan bli vår neste store pop-eksport».

Selv ser hun på låtskrivingen som en form for terapi og en måte å få uttrykk for det hun ikke alltid er i stand til å si på noen annen måte. Hun ser på seg selv som en «ekstrovert introvert», og bærer nesten alltid rundt på en bok. Den store interessen for litteratur gjorde at hun høsten 2019 startet på litteraturstudier ved Universitetet i Oslo.

En av hennes store drømmer er å en dag kunne holde konsert i operaen i Bjørvika, en annen å lære seg mer om produsentfaget.

Den største drømmen er likevel å kunne skape noe tidløst og evig som folk også vil høre på om tjue, tretti og førti år.