Bertolt Brecht – en kynisk menneskevenn

Det blir premiere på forestillingen «Bertolt Brecht – en kynisk menneskevenn» når gruppen Tilbudogetterspørsel tar turen til Olavsfest og entrer Byscenen.

Vigdis Hjorth forteller om den tyske forfatteren Bertolt Brecht, mens Jørn Simen Øverli og Ruth Wilhelmine Meyer framfører hans sanger på norsk og tysk, akkompagnert av Espen Leite på akkor­deon. 

Alt veves sammen til en konsertforestilling om Brecht (1898-1956) som ville revolusjonere både teat­ret og verden. Han greide det første, om ikke det andre, men han har uansett vært og er en inspi­rator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makten. Alt fra Jens Bjørneboe, via Inger Hage­rup til Bob Dylan.

Skal det stå på den siste tavlen
den som er knust og uten lesere
Planeten går i stykker, drept
av dem som den ernærte?

Bertholt Brecht
MEDVIRKENDE
  • Vigdis Hjorth er en av våre beste og mest leste forfattere, som i tillegg til å skrive selv også i stor grad fordyper seg i andre forfatteres diktning, og knytter deres verk opp mot vår tid og viser deres aktualitet. 
  • Jørn Simen Øverli er en av nestorene i norsk viseverden, og har vunnet flere Spellemann­priser. Han har også vunnet priser for sine gjendiktninger, spesielt fra Sentral- og Øst-Europa. 
  • Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige seks oktavers rekkevidde lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk, via eksperimentell musikk. 
  • Espen Leite er en av Norges fremste akkordeonister.