Bernhoft // No. 4

Olavsfest presenterer to av landets mest folkekjære navn – Bernhoft og No. 4 – på samme kveld i Borggården!

Tirsdag 1. august kommer Bernhoft og No. 4, to artister som både holder skyhøy kunstnerisk kvalitet og har et svært bredt og stort publikum.

NO. 4

Først ut denne kvelden er No. 4, som tidligere i høst holdt en smekkfull konsert på Studentersamfundet, der allsangen til tider overdøvet Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn, Julia Witek og de andre musikerne. Med sine smarte og finurlige tekster, vakre melodier og harmonier har bandet fått en stor og hengiven fanbase. De har gått gradene fra intimkonserter for venners venner via støvete klubbscener og Rockefeller til Operahuset, hovedscenen på Øyafestivalen og Oslo Spektrum.

Med tre Spellemann-nominerte album og over 35 millioner Spotify-streams, har de befestet posisjonen sin som et av Norges mest populære og elskede band. Sanger som «Lite og stort», «Alt feil», «Låst» og «Farlig» har No. 4 vært lydsporet til hverdag og fest for tusenvis av mennesker – og når bandet spiller live, er konsertene preget av allsang, dans og elektrisk stemning.

Bernhoft

Jarle Bernhoft har vært blant landets mest markante artister de siste 20 årene, først som frontfigur i bandet Span og deretter med en særdeles suksessrik solokarriere. Vokalisten, komponisten og multiintrumentalisten opererer i et musikalsk landskap der han blander pop, funk og soul til et tidløst musikalsk brygg som selger ut konsertlokaler over hele landet.

Bernhoft er blitt kåret til Årets Spellemann og Årets mannlige artist under Spellemannprisen, han ble til og med nominert til Grammy-pris i USA for beste R&B-album med «Islander» (2014). I 2021 kom han med albumet «Dancing On My Knees», et album Bernhoft selv mener er det mest personlige han har laget. Tittelen peker mot at han han føler at han alltid er på vei, ned eller opp, med discokula til topps. Tekstene sirkler rundt hans evige tvil på alt, inkludert egen verdi.

Under både skriving og innspilling har han gått litt mer fandenivoldsk og åpent til verks enn tidligere. Han har jobbet med låtskrivere og produsenter som Skinny Days, Kristian Flatmate Vik, Alex Pavelich, Carl-Victor Guttormsen og – sin faste makker over flere år – Bjarne Stensli. De har dyttet ham ut av komfortsonen og Bernhoft kaller resultatet en øvelse i å stå utstilt – ikke bare naken, men flådd.

Etter nyttår vil han være på TV som ny mentor i «The Voice», men til sommeren gleder Bernhoft seg til å skru opp lyden og presentere det nye materialet ispedd mange gamle hits.

Velkommen til en festkveld med to av Norges beste og kjæreste artister i Borggården!