Bli frivillig

Vil du bli kjent med mange flotte mennesker og få en uforglemmelig sommeropplevelse? Hvert år trenger vi rundt 400 frivillige som ønsker å lage folkefest i Trondheim.
Til gjengjeld får du fri inngang på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser.

Søk om å bli frivillig her

FACEBOOK-GRUPPE FOR FRIVILLIGE

Spørsmål ? Send e-post til frivillig@olavsfestdagene.no

Goder og plikter

Å være frivillig på Olavsfestdagene 2019 gir mange goder og muligheter. Nedenfor viser vi en oversikt over goder og plikter for frivillige.

  1. Som frivillig får du akkreditering. Det betyr at du går gratis inn på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser. For å få akkreditering, forplikter du deg til å jobbe minimum 20 timer.
  2. En vanlig vakt er seks til åtte timer. Det vil si at du må regne med å jobbe tre til fire vakter.
  3. Du vil få tilsendt vaktlisten før 20. juli. Olavsfestdagene er ansvarlig for at du får mange nok arbeidstimer. Hvis du takker nei til de vaktene du får tilbud om, kan frivilligkoordinator eller gruppeleder trekke tilbake akkrediteringen din.
  4. Du vil få gratis mat når du er på jobb under festivalen.

For å være frivillig under Olavsfestdagene, må du ha telefon og e-post som sjekkes regelmessig. All kommunikasjon med de frivillige før festivalen skjer per telefon og e-post. Den informasjonen du legger inn i søknadsskjemaet vil bli lagret av Olavsfestdagene. Dette er nødvendig for å lette kommunikasjonsflyten før, under og etter festivalen.

Frivilligsøknadene i Olavsfestdagene behandles fortløpende utover våren. Frivillige som har vært med på festivalen tidligere mottar bare informasjon per e-post. Frivillige som ikke har vært med på Olavsfestdagene tidligere vil bli kontaktet av gruppeleder eller frivilligkoordinator før godkjenning.

Når du sender inn en frivilligsøknad, aksepterer du de betingelsene som gjelder. Hvis du ønsker å trekke søknaden din som frivillig, sender du en e-post til frivillig@olavsfestdagene.no snarest.

Oppgaver og grupper

BACKSTAGE

Ønsker du å gjøre turnèlivet ekstra behagelig for våre artister med følge? Vil du hjelpe oss med å se til at de til enhver tid har alt de trenger backstage for å kunne gi publikum et ekstraordinært show på scenen?

Som backstage-vert / vertinne forbereder du og setter frem/leverer enkel mat og drikke til våre gjester. Du ser til at det til enhver tid ser pent og ryddig ut , og jobber for å gi våre gjester en særdeles flott opplevelse.

Frivillig + vil prioriteres.

Gruppeleder: Sara Frank

FESTIVALKANTINA

Ønsker du å lage og servere mat til de frivillige under festivalen? Olavsfestdagene setter velferden for de frivillige høyt, og du vil være et viktig ledd i dette. Festivalkantina holder til på Statens Hus. Denne gruppa jobber i tre skift, henholdsvis formiddag, ettermiddag og kveld i perioden 25. juli til 4. august.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen

FRIVILLIG+

Ønsker du å bli bedre kjent med festivalen og legge ned flere arbeidstimer som frivillig? Da er F+ noe for deg. Hver av frivilliggruppene har én eller flere F+ som får større ansvar enn de andre frivillige. Dette kan for eksempel være roller som produksjonsassistenter, journalister, nestledere for gruppeledere og nestledere for arenaledere. Opplæring vil bli gitt.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen

FRIVILLIG VAKT

Liker du å stå på posisjon? Har du et blikk for sikkerhet? Er du tydelig og tør å gi tydelige beskjeder angående transport, alkoholservering og områdesikring? Arbeidet vil foregå i samarbeid med vårt vaktselskap PCM. På dagtid vil frivillig vakt være ansvarlig for vakthold under Vestfrontmøtene og i kjøreporten til festivalen, for å sikre at biler ikke kjører inn på festivalområdet. På kveldstid jobber frivillig vakt under konserter i Borggården, med ansvar for sikkerhet og billettscanning. Når publikum har forlatt området, hjelper frivillig vakt miljøgruppa med opprydding.

Det er mulig å jobbe både som frivillig vakt og vertskap. Skriv dette som kommentar i søknaden.

Gruppeledere: Merete Haddal Bjåstad (vaktlister)/ Per Morten Eriksen (operativ leder under festivalen)

VERTSKAP

Ønsker du å jobbe tett på store kulturopplevelser? Er du serviceinnstilt, sosial, utadvendt og hjelpsom, og vil ta imot våre gjester på en trivelig måte? Vertskap vil under Olavsfest 2019 jobbe på følgende arenaer: Nidarosdomen, Vår Frue kirke, Vestfrontmøtet, markedet, i tillegg til andre mindre lokaler festivalen har program.

Oppgaver kan være å geleide og ta imot publikum, gå runder på festivalområdet, svare på spørsmål og gi informasjon. I Nidarosdomen og Vår Frue kirke vil du under arrangementene også kunne få ansvar for nødutganger. Enkelt sagt er jobben som vertskap å gi publikum en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid kan være både på dagtid og kveldstid.

Det er mulig å jobbe både som frivillig vakt og vertskap. Frivillig vakt jobber under kveldskonserter i Borggården, på Vestfronmøtet og i kjøreporten. Skriv dette som kommentar i søknaden.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad

MARKEDET

Ønsker du å være med og jobbe på markedet vårt? Arbeidsoppgavene innebærer blant annet å tilrettelegge for barneaktiviteter og sørge for at barnefamilier får en magisk opplevelse. Kan du teater, dans, sang eller er glad i jobbe med barn? Søk frivillig på markedet.

Gruppeleder: Torleif Hugdahl

PRESSE

Ønsker du å produsere tekst eller ta bilder for Olavsfestdagene under festivalen? Arbeidsoppgavene vil hovedsakelig være å produsere tekster og ta bilder for nettsiden og sosiale medier. Arbeidstid vil variere etter ansvarsområde.

Gruppeleder: Vegard Enlid

MARKEDSFØRING

Ønsker du å spre Olavsfestdagenes glade budskap før og under festivalen? Arbeidsoppgavene vil være distribusjon av festivalavis og minifoldere før festivalen. Under festivalen vil det være ulike markedsaktiviteter, som å henge opp plakater og skilt knyttet til arrangementene. Du kan velge om du ønsker å jobbe før eller under festivalen.

Gruppeleder:

MILJØGRUPPA

Bli med og gjør Olavsfest til en grønnere og renere festival! Kan du løfte søppelsekker og sortere søppel uten å rynke på nesen? Vil du ta i mot gjester i Sykkelhotellet vårt og få flere til å sykle til festival? Har du ideer til hvordan Olavsfest kan bli en grønnere festival? Miljøgruppa har ansvar for søppelhåndtering og miljø under festival. Arbeidstiden vil være på dagtid under eventer i Borggården og på Vestfronten, eller på kveldstid under konserter i Borggården.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad

RIGG OG ARENA

Liker du å ta i et tak? Ønsker du varierte arbeidsoppgaver der du får se festivalen fra forskjellige sider? Hvert år trenger Olavsfestdagene mange arbeidsomme frivillige som bidrar med opprigg, drift og nedrigg av festivalen. Du må ikke være veldig sterk, men du må være lett på foten og glad i å ta i et tak. Du jobber alltid i team med fem til ti andre frivillige.

Gruppeleder: Ola Rønning

RUNNER

Som runner får du sett festivalen fra ulike sider. Du får allsidige arbeidsoppgaver utifra behovene når du kommer på vakt. Det kan være alt fra å ordne frivilligtelt, klatre i trær, hjelpe barn, og steppe inn på vakter med manglende oppmøte.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen

SEKRETARIATET

Ønsker du å besvare spørsmål og henvendelser fra publikum, artister, frivillige og andre som måtte lure på noe? Sekretariatet holder til på Royal Garden, og har ansvar for registrering, akkreditering, budtjeneste og informasjon til besøkende. Sekretariatets viktigste verktøy er datamaskiner. Vi forventer at grunnleggende datakunnskaper. I denne gruppa kan du jobbe på dag- og/eller kveldstid.

Gruppeleder: Mats Berg

TRANSPORT

Ønsker du å transportere folk, utstyr og annet materiell? Vi søker deg som har lyst å bli bedre kjent med festivalområdet, med Trondheim by og med strekningen til Værnes fra sjåførsetet. Arbeidstid kan være både på dag- og kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år og ha førerkort for å være med i transportgruppa.

Gruppeleder: Mats Berg

TRIVSELSSPREDERNE

Ønsker du å være en av flere sprudlende gledesspredere som vandrer rundt på festivalområdet med den flotte trivselsvogna? Trivselssprederne sørger for at de frivillige skal trives på vakt. Som trivselsspreder vil du gå du rundt med kaffe, kald drikke, frukt, sjokkis og plaster til andre frivillige. Denne gruppa jobber i to skift, formiddag og ettermiddag.

Gruppeleder: Merete Larsen Aas

ØL- OG VINSALG

Ønsker du å jobbe tett på store kulturopplevelser? På vår største arena, Borggården, har vi et stort korps av frivillige som serverer øl, vin, mineralvann og småmat til publikum. Ansvaret er å bidra til salg, og sørge for at publikum får en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid vil i hovedsak være på ettermiddags- og kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år for å jobbe i denne gruppa.

Gruppeleder: Ida Vie

nb_NONO
en_USEN nb_NONO