Olavsmarkedet 2021

Olavsmarkedet befinner seg midt i hjertet av Olavsfest, der det slynger seg rundt i områdene rundt Nidaros­domen. Hovedområdene vil være i Domkirkeparken og Rådhus­parken. I århun­d­rer har pilegrimer kommet til Nidaros. Omkring pilegrimsmålet, katedralen, har de kunnet besøke salgsboder og kjøpe håndverksvarer av høy kvalitet. 

Olavsmarkedet på Olavsfest vil også være mer enn varer og produkter, et sted der du kan komme for å få nye impulser, opplevelser og møte mennesker. I år har vi invitert inn flere orga­ni­sasjoner til markedet, hvor publikum kan slå av en prat om deres ulike virksomheter. Flere av organisasjonene bidrar også med en aktiviteter på markedet.

Det blir daglige forestillinger med Flying Seagulls. Gratis leker og aktiviteter for barn, og mulig­heter for å kunne sette seg ned for å for­døye inntrykkene med en matbit. 

Åpningstider

28.07–02.08: 10.00–18.00

03/08: 10:00–16:00

Rådhusparken

The Flying Seagulls

De har reist verden rundt på jakt etter latteren til barn som har det vanskelig. Under Olavfest kan du oppleve The Flying Seagulls hver dag i Rådhusparken. Til Olavsfest kommer de med bussen Blåmåka, som parkeres i Rådhusparken og blir utgangspunktet for daglige gratisforestillinger for hele familien. Energi, positivitet, glede og involvering er stikkord – utover det kan det meste skje!

Galleri Engler

Galleri Engler lager engler, lykter, fugler, hjerter mm i Tiffany-teknikk. Englene har navn som Kor, Omsorg, Håp, Trøste og bære, Dåp, Englevakt. Her er mye som kan glede mange.

Geitmyra Credo matkultursenter for barn

Aktiviteter for barn og unge knyttet til mat og bærekraft. Standen er fylt med grønne vekster så alle sansene til barna blir vekket. Vi ska ha aktiviteter som «smoothie sykkel», smør-risting, pestolaging på ville vekster, lappesteking, markteater og mye annet artig og lærerikt.

Gulating Ølutsalg

Gulating Ølutsalg kommer til Olavsmarkedet med blant annet lokalt øl, lokal drikke, lokal spekemat og lokal is. Vi har det største utvalget av lokalt øl, hvorav minst 10 bryggerier fra Trøndelag er tilgjengelig. Dere kan vente dere mange overraskelser og øl dere helt sikkert ikke har sett før.

Holum Gård

En historie i hver fiber. Tradisjonshåndverk i garn og skinn, laget av husfrua med ull fra egne sauer.

Hospiceforum Norge

Hospiceforum Norge er en livssynsåpen, frivillig og ideell organisasjon som jobber for å bedre forholdene for alvorlig syke og døende og de som skal leve videre. Med prosjektet «Samtaler rundt kjøkkenbordet» ønsker vi å bidra til at samtaler med våre nærmeste om det som er viktig for oss på slutten av livet får en form som kan gjøre det lettere å gjennomføre.  Vi mener det vil føre til at vi blir bedre rustet til å ta gode valg for oss selv og de vi står nær med tanke på behandlingsvalg ved slutten av livet. På Olavsmarkedet inviterer vi deg til å slå av en prat med oss eller sette deg ned rundt vårt kjøkkenbord og reflektere over hva som blir viktig for deg.

Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser er en uavhengig medisinsk nødhjelpsorganisasjon som har jobbet med å gi livreddende helsehjelp over hele verden i 50 år. På vår stand vil vi rette fokus på rettferdig fordeling av og tilgang til vaksiner, medisiner og annet medisinsk utstyr i sammenheng med covid-19, samt trekke frem helseutfordringer som har havnet i skyggen av korona. Vi vil også få besøk av feltarbeidere som vil fortelle om sine erfaringer fra felt.

Litteraturhuset i Trondheim

Også i år er Litteraturhuset i Trondheim til stede under Olavsfestdagene med et eget litteraturtelt, hvor du kan kjøpe festivalaktuelle bøker og møte noen av forfatterne som er tilstede under festivalen. Litteraturhuset samarbeider også om Adressa-samtalen, som du kan høre i Kirkehagen.

Marthe M. Maalø

Velkommen til min fargerike bod. Her finner du glasskunst i mange forskjellige uttrykk, størrelser og prisklasser. Møt meg på Instagram – Marthesglasskunst

Olavsfest – TRO MOT 2030

TRO MOT 2030 er et dokumentasjonsprosjekt, der Olavsfest snakker med ulike men­nesker om det som gir mening i deres liv. Dette er interessant fordi våre trosoppfatninger endrer seg over tid og i et stadig raskere tempo, mer eller mindre i takt med tidsånden. Derfor ønsker vi å do­ku­mentere det ulike mennesker tror på over en tiårsperiode – fram mot nasjonaljubileet i 2030. Flere av de som deltar med sine trosfortellinger vil være bidragsytere på Olavsfest, og pro­s­­jektet vil få en fast visningsplass på alle festivaler fram mot nasjonal­jubileet.

Pala kaffebrenneri

Pala er et lite kaffebrenneri på Nardo i Trondheim, vi brenner rettferdig handlet spesialkaffe fra hele verden. Hos oss kan du kjøpe ferskbrente kaffebønner, ferskbrygget kaffe, iskaffe, kaffemilkshake og diverse kaffebryggeutstyr.

Ragnhild Tekstildesign

Jeg er en norsk designer som lager linklær for damer. Stilen er tidløs og klassisk.

Redd barna Region Midt

Visste du at alle barn har rett til lek og fritid? Og at alle barn er født frie og er like mye verdt? Bli med når Redd Barna Region Midt setter opp en helt gratis Rettighetssti på Olavsmarkedet i år! Ta med deg familien, gå «stien» og svar på spørsmål om barns rettigheter. Det blir premie og diplom til alle barn som deltar!

Redd Barna inviterer også alle barn til å lage sin helt personlige og gratis «button» til å ha på sine egne klær!

Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet

Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet – er en selvstendig og frivillig organisasjon. Kirken møter nordmenn i utlandet og skaper sosiale og kulturelle møtesteder der folk er. Sjømannskirken finnes på alle kontinent, på norsk kontinentalsokkel og har spesialkompetanse på kriseberedskap. Der vi ikke har kirkebygg er vi tilstede med sjømannsprester for studenter og ambulerende tjenester.

Stiftelsen Kirkens Bymisjon Trøndelag

Vi ønsker å være gjenkjennelig på våre verdier og vår visjon; at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg. I høst har vi særlig fokus på fattigdom og utenforskap. Fra vår salgsbod selger vi produkter som deltakerne på våre verksteder har laget. Verdifullt for dem. Verdifullt for oss.

Trondheim Brukskunstforening

Trondheim Brukskunstforening er en forening for brukskunstnere i hele Trøndelag. Vårt formål er å øke interessen for brukskunst og å arbeide for at flere skal kunne gjøre håndverk til sin næring. Under Olavsmarkedet representeres vi med sølv- og tinnarbeider, tovede tekstiler, brukskeramikk, keramiske skulpturer og glasskunst, alt laget av våre medlemmer.

Trondheim Kommune

Kommunen flytter ut av rådhuset – kom og fortell oss hva som er viktig for dere! I forbindelse med utviklingen av en ny kommuneplan for Trondheim, blir det medvirkningsaktiviteter i Rådhusparken. Her finner dere ønsketre, bærekraftshjul og andre aktiviteter for store og små! Standen er åpen alle dager for alle som ønsker å delta i medvirkningen, og torsdag til lørdag vil du i tillegg kunne ta en kaffe med kommuneplanleggere og diskutere det som er viktig for deg!

Vevstova Ranveig Lunestad

Jeg har drive vevstove siden 1985, der jeg lager handvevde løpere, åklær mm. I produksjonen nytter jeg tradisjonelle teknikker (vevstol). Lager og en del billedvev.

«VINDKAST», Adresseavisen

Vindkraftutbyggingen i Trøndelag har skapt sterke motsetninger. På den ene siden står de som ønsker ny og fornybar energi, arbeidsplasser og inntekter til kommunene, på den andre siden innbyggere, naturvernere og samer som ser natur- og beiteområder gå tapt. I 2022 står det 15 vindkraftverk ferdig i Trøndelag. Det er den største industriutbyggingen i Trøndelag i moderne tid. 

Adresseavisens journalist Grete Holstad og fotograf Kim Nygård har fulgt vindkraftutbygging­en i Trøndelag over flere år. Med fotoutstillingen VINDKAST tas leseren med til kraftverkene og menneskene som på ulike måter er berørt av utbyggingen.

VINDKAST er et dokument over den gangen det trønderske landskapet, og menneskene som bor her, ble satt på prøve.

Zlata Lazareva «Gaver fra hjertet»

Jeg er en sovjetisk dame som bor på gård sammen med familien min. Skarafjell er ett av fem fjell som mannen min eier og Skarafjell er også navnet på julekulene mine som jeg maler hjemme. På Olavsmarkedet kan du male din egen julekule, voksne kan gjøre det på glasskuler og barna på trekuler.

Domkirkeparken

Amfora Design

Vi vil bidra på markedet med egenlaget keramikk, som dreide bruksting og modelertre-figurer som konger, pilegrimer og engler. Vi har også kvalitetssjal og skjerf i kashmirull og silke, samt smykker som Olavskors i rent sølv.

Beate Lund Kristiansen

Kunsthåndverker Beate Lund Kristiansen har sitt keramikk verksted på Steinan i Trondheim. Her lages alt fra bruksgjenstander til kunst.

Benarik Art

Gullsmeder med eget arbeid. Smykker og veggskulpturer.

Buvik Design

Vi selger egenproduserte smykker og ørepynt og har vært et kjent trekk i bybildet i Trondheim med torgsalg i flere tiår.

Gebo Design Eli Næss

Sølvsmykker som vikingstrikking og andre sølvsmykker samt lærarbeider som vesker, belter, smykker m.m.

Kirkens Nødhjelp

Velkommen til Kirkens Nødhjelp sin bod på markedsplassen. Vi byr på bilder, historier, en prat med ansatte og frivillige og ulike aktiviteter. Sammen forandrer vi verden – hver dag!

Ren Fryd

Ren Fryd selger håndlagde produkter med eteriske oljer, urter og andre naturlige/økologiske ingredienser. Såper av mange slag – til hender, kropp, hårvask og barbering – ringblomstsalve, milde ansiktskremer og -oljer og aromaterapeutiske badeprodukter. I tillegg har vi diverse tilbehør i naturmaterialer, som krystalldeodoranter, pimpstein, natursvamp, såpekopper, hornkammer og trebørster.

Rirkula

Tre er råstoffet når Rirkula lager sine produkter fra rirkuler, einer eller ved å pusse opp gamle bondeantikviteter. Da fjernes maling, lakk og skitt slik at treverket igjen kan skinne. Dette er gjenbruk med mening.

Tautra Mariakloster

Nonnene i Tautra Mariakloster lager urtesåper, hudkremer og balsam som en bønn for fred. Vi selger også bøker som nonnene har skrevet. Velkommen!

Vevstua

Vevstua produserer brikker, løpere og duker i lin/bomull, håndklær og skjerf i 100% bomull.

Andre utstillinger

KFUK-KFUM Global med #StepUpErna

#StepUpErna er kunstutstillinga til KFUK-KFUM Global der unge kunstnarar løfter krava frå unge klimaaktivistar gjennom 5 kunstplakatar. Kunstnarane fekk som oppgåve å vere ein megafon for unges klimaengasjement. Publikum får mogelegheit til å engasjere seg for klima gjennom å signere opprop for meir ambisiøs klimapolitikk ved å følgje QR-koden på bileta. Kom innom utsillinga for å oppleve dei unge kunstnarane Maria Maaneskiold, Guttestreker, Gina Gylver, Berglind Rögnvaldsdóttir og Oliver Crowther. Gjennom appen connected.art vil bileta få nytt liv gjennom AR-teknologi (agumented reality). Velkommen til å oppleve klimaengasjement gjennom visuell kunst.

«Fyrst og fremst menneske», Evakuer barna fra Moria nå

«Evakuer barna fra Moria nå» ble etablert november 2019. Initiativtakerne Katrin Glatz Brubakk, Marthe Valle og Negar Baloo maktet ikke lenger å se barna i Moria miste barndom, forstand og livslyst, mens resten av Europa og våre egne politikere lukket øynene. Gjennom demonstrasjoner, debattinnlegg og SoMe-oppdateringer har de fått flyktningleiren på Lesvos i Hellas igjen på dagsorden. 

Kunstprosjektet er en fotoutstilling med bildeportretter av innbyggere i Moria. En av medlemmene i aksjonsgruppen, Liv Karin Dahlstrøm, arbeidet som frivillig i leiren senest i november i fjor. I løpet av oppholdet kom hun tett påmennesker som bor innenfor piggtrådgjerdene. Forholdet resulterte i et tyvetalls portrettbilder med tilhørende tekster om menneskene bak motivene.

Kontaktinformasjon

Epost: olavsmarked@olavsfest.no

Project Manager: Sølvi Rotås Stokkeland

solvi.stokkeland@olavsfest.no // (+47) 975 26 532

Producer: Ola Rønning

ola.ronning@olavsfest.no // (+47) 977 29 343

- KUNST OG KULTUR SOM GJØR VÅR FORESTILLINGSVERDEN STØRRE.