Sondre Justad

Sondre Justad, en av Norges beste liveartister, kommer til Borggården lørdag 29. juli!

Rett fra to triumferende konserter i Oslo Spektrum røper Sondre Justad at han kommer til Olavsfest 2023!

I 2018 holdt Sondre Justad en fantastisk, utsolgt konsert i Borggården som det fortsatt snakkes om. I 2023 er han tilbake på samme arena, og i mellomtiden har han bare vokst seg enda større og enda bedre.

FRI ALDERSGRENSE I BORGGÅRDEN

Spektrum-triumf

Med sine gripende og energiske konserter har Sondre Justad etablert seg som en av de sterkeste og mest populære liveartistene i landet. Etter lengre tids pause vendte han i 2022 tilbake til scenen, og rundet av et stort år med hele to utsolgte konserter i Oslo Spektrum i november.

Anmeldelsene fra Spektrum-konsertene var entydige:

Aftenposten 5/6: «En velprodusert kveld full av store følelser»

Dagsavisen 6/6: «Jubelkveld med Sondre Justad i Oslo Spektrum»

VG 5/6: «I et par intense timer fikk låtene hans endelig stadionbehandlingen de fortjener»


Ut på veien

I 2023 tar han endelig med seg sitt faste band ut på veien for alvor. Han reiser ut på sin mest omfattende festivalturné på flere år, og Olavsfest er eneste stoppested i Midt-Norge.

Justad slapp i vår sitt tredje album En anna mæ. Albumet er hans mest kritikerroste i karrieren, og låter som «Sorry», «Pause fra mæ sjøl» og «Meninga med livet» har vært markante på både på radio- og topplister.

Sondre Justad

Lofotværingen Sondre Justad (f. 1990) debuterte med et brak sommeren 2014, da han ga ut sin første singel, «Nu har du mæ». Låta ble en av de mest spilte på NRK P3 påfølgende høst, og var samtidig A-listet på NRK P1. I november samme år gjorde han sin første TV-opptreden da han spilte låta under P3 Gull på NRK.

Etter en rekke singelslipp kom det virkelige gjennombruddet høsten 2015, med debutalbumet Riv i hjertet og singelen ved samme navn. Albumet ble liggende på VG-lista i over to år, og fikk over 50 millioner streams, mens singelen ble den mest spilte norskspråklige låta på radio i 2015.

Gripende og energisk

Samtidig som låtene og tekstene har truffet en nerve har han utviklet seg til å også bli en av landets mest populære liveartister. I kjølvannet av debutalbumet reiste han rett ut på sin første turné, og tok ikke pause før han hadde turnert i halvannet år. Her ble han raskt kjent for å levere gripende og energiske opptredener, og skapte tidlig et spesielt bånd til lytterskaren sin.

Etter en relativt kort pause returnerte Justad med nye låter i 2017, etterfulgt av sitt andre album, Ingenting i Paradis, (2018). Med albumet tok Justad nye steg, både som låtskriver, formidler og liveartist. På scenene tok han nå plass som trekkplaster på en rekke festivaler, mens hans med sine egne konserter fylte hus over hele landet og satte salgsrekorder i flere av byene.

I likhet med debuten solgte Ingenting i Paradis til platinatrofé, og begge albumene har til sammen gikk han syv Spellemann-nominasjoner og fire P3 Gull-nominasjoner.

Låtene hans har også tatt plass i landets radiokanaler. 15 låter har vært i rotasjon på nasjonal radio, og i 2019 hadde han for andre gang den mest spilte norskspråklige låten på radio, med singelen «Fontena på Youngstorget».

Brennende engasjement

Ved siden av musikken har han vist et brennende engasjement for miljø og politikk. Han har blant annet brukt stemmen sin i kampen for å hindre olje- eller gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, og har flere ganger uttalt seg kritisk om Norges håndtering av flyktningkrisen.

Etter en omfattende festivalturné sommeren 2019 tok Sondre en planlagt pause fra konserter på ubestemt tid, for å gi seg selv tid og rom til å gå inn i sitt neste prosjekt med hele seg.

I mars 2021 vendte han tilbake med singelen «Sorry» – første låt etter pausen, og en markering av starten på det som blir artistens tredje kapittel. Låten ble A-listet hos både NRK P3 og P1 og har streamet til platinatrofé.

Han fulgte opp med låtene «Chill litt» og «Pause fra mæ sjøl», før hans neste og tredje album ble sluppet i mars 2022.