PUST MEG FRAM! i Nidarosdomen

Utstilling av foto, poesi og skulptur skapt i samarbeid med innsatte i Trondheim og Ullersmo fengsel.

Pust meg fram! er en fortelling fra fengselet om sårbarhet og kraft – og om hvordan alle kan vokse når de får og gir tillit. Det siste året har kunstner Lise Linnert og forfatter og prest Elisabeth Thorsen holdt foto- og skriveverksteder i Trondheim fengsel. Råmateriale fra verkstedene er satt sammen til utstillingen som vises i Nidarosdomens hovedskip.

Utstillingen består av fotografier laget uten kamera direkte på lyssensitivt papir ved hjelp av aske, pust, bevegelser og tilfeldige ting man kan finne i et fengsel. Store fotografier installeres sammen med grafiske trykk av dikt fra skriveverkstedene.

Utstillingen rommer også to bokskulpturer. Bøkene viser mindre fotoarbeider satt sammen med tekstfragmenter fra skriveverkstedene. Publikum inviteres til å bla.

All utstilt tekst er håndtrykket med bokstaver som er skåret ut i fengselet.

Ansvarlig for utforming av utstilling: Lise Linnert

Utstillingen er åpen i kirkens åpningstid under hele festivalen 28. juli-3. august.
Pris: Ordinær inngangsbillett til Nidarosdomen, kjøpes i Nidarosdomens besøkssenter.

OMVISNING: mandag. 31. juli, tirsdag 1. august, onsdag 2. august og torsdag 3. august kl 12.30-13.00 med Linnert, Thorsen og deltager i prosjektet.

En annen viktig del av Pust meg fram! er danseteateret BRUDD – frihet er et lite ord som framføres i Nidarosdomen søndag 30. juli kl. 22.00