Motorpsycho med venner

Landets mest unike rockefenomen, Motorpsycho, kommer til Olavsfest og Byscenen med et bestillingsverk inspirert av Håkon Gullvågs bildekunst.

Verket urframføres under Olavsfest og blir også framført på Øyafestivalens avslutningsdag, lørdag 10. august.

Motorpsycho tok i bruk Håkon Gullvågs kunst for første gang med albumet The Tower (2017), som var et moralsk-etisk innlegg, sterkt preget av presidentvalget i USA. Samarbeidet med Gullvåg fort­setter på gruppas neste album, The Crucible, som kommer i februar 2019.

Som en videreføring av dette vil Motorpsycho spesialskrive musikk som skal framføres under Olavs­fest og på Øyafestivalen. Det blir et frittstående verk, samtidig som det inngår en syklus som er visu­elt preget av Gullvågs kunst. Kombinasjonen av Motorpsycho og Gullvågs estetikk har vist seg å være en perfekt match.

Det er allerede kjent at Håkon Gullvågs 60-års jubileum vil bli markert med en rekke utstillinger under Olavsfest 2019. Nå får vi også urframføring av et bestillingsverk som tar utgangspunkt i nettopp Gullvågs bildeunivers.

Motorpsycho beveger seg stadig inn og ut av musikalske komfortsoner og kombinerer det eksperi­mentelle med det fengende, det uventede med klare rockhistoriske referanser – alt mens de hele tiden er først og fremst seg selv.

Motorpsycho skrev også bestillingsverket Konsert for folk flest for Olavsfestdagene i 2014, der teksten var hentet fra Johan Harstads Manifest for folk flest. Bestillingsverket ble senere utgitt på LP/CD, DVD og bok til gode kritikker.

Konsertene under Olavsfest 2019 og på Øyafestivalen framføres av Motorpsycho med venner, siden verket vil kreve en utvidet besetning. Lars Horntveth vil være en del av prosjektet sammen med flere andre anerkjente musikere.