Kriminell byvandring

Et hus, en gate og en park rommer mange historier om det beste og det verste i mennesket. Hvordan har vi taklet de som faller utenfor gjennom tidene, og hvordan skal vi få tillit igjen til dem som trår feil?

Omvisere: Byhistoriker Terje Bratberg og økonomiekspert og ekskriminell Arman Vestad (bildet)

Gjennom Trondheim har det alltid rent mye penger. Det har alltid vært fattigfolk og forbrytere, og på denne byvandringen får du historien om dem som falt utenfor samfunnet, tok snarveier og brøt alle regler.

Byhistoriker Terje Bratberg forteller om Nerbyns mange mørke sider, med bondefangere, ransmenn og mannlige enkejegere som spesialiserte seg på kvinner som hadde arvet mye penger, mens eks-kriminell Arman Vestad forteller om det ville livet på 90-tallet når hvitt pulver fløt fritt på byens utesteder og de kriminelle forretningsideene fikk blomstre.

Men før eller senere tar festen slutt. Selv mesterkriminelle må gi tapt for politiet, avhengighet eller samvittigheten sin. Hvordan skal vi få tillit igjen til dem som har brutt den?

Svaret kan være overraskende: – Vi må ta i bruk de kriminelle ferdighetene også, sier Arman helt til slutt, og forklarer hvorfor. Men det må du være med på byvandringen for å få vite…

Kriminell byvandring finner sted to ganger:

Tirsdag 1. august kl. 16
Onsdag 2. august kl. 16

Oppmøte ved Bønnekorset på Ytre Kongsgård.