Frida Ånnevik i Borggården

«Å ha synlige hjerteslag handler om å tørre å brenne, si meninga mi, være til, være tydelig, være meg sjøl», sier Frida Ånnevik, som spiller i Borggården på Olavsfests siste dag.

Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. Det er blitt fem egne plater, mange konserter, fine samarbeid og uventa svinger. I år har hun lyst til å dvele litt ved starten, og tar publikum med seg tilbake til start på Olavsfest.

Noe å ville være

«Jeg kan stadig gå på besøk i de gamle låtene mine og grunne over dem, og jeg har innsett at låtsam­linga på den første plata er låter som jeg kanskje skrev noen nummer for store. Litt som klær du kan vokse i, tittelen på plata var i alle fall det. Den har jeg vokst inni, det var kanskje en målsetting, en parole, et ‘noe’ jeg ville være», forteller Ånnevik

Låta «Min plass» handler ifølge Frida selv om «å finne min plass i scenerommet, men også i livet og kroppen og i verden. Det å stå helt framme i lyset og tørre å se publikum, og la dem se og høre meg. Det er noe jeg har vokst inn, og nå kjennes det som jeg er her og kan synge den og flere av låtene på en ny måte. Ikke at jeg ikke kunne det for ti år sida, for jeg peila meg ut en retning da som jeg har fulgt siden. Dette er min plass.»

Konsert i Borggården

I konserten i Borggården har Frida meg seg sine stødige musikere, Andreas Stensland Løwe (tangenter) og Haldor Røyne (gitar). Sammen tar de publikum inn i en verden med sterk musikalsk nerve, og frem­fører låter fra debutalbumet «Synlige hjerteslag» og andre sanger – både fra plata med samme navn, og andre utgivelser. Ånneviks foreløpig siste album, «Andre sanger», inneholder hennes egne gjendik­tninger av sanger fra låtskrivere som Joni Mitchell, Spice Girls, Astrid S. og Janis Ian. Med denne utgivelsen befestet Frida nok en gang sin posisjon som en av landets beste tekstforfattere.