Familietimen

Familieforestilling fra Nidarosdomen og Bibelfortellinger – her ser du hva som sendes i Familietimen hver dag klokken 16.

Hver dag mellom kl. 16 og 17 sendes Familietimen på adressa.no/olavsfest. Her blir det et variert innhold, med familieforestilling fra Nidarosdomen og daglige bibelfortellinger for barn i alle aldre.

«Orgelfolkets store stolthet»

Familieforestilling fra Nidarosdomen.

Orgelfolket består av nærmere 10 000 små og store orgelpiper. Noen er små pipestilker, andre er store brumlebasser. Felles for dem alle er deres store stolthet – orgelbruset. Men en dag skjer det noe uhørt. Noen av pipestilkene vil ikke følge notene. De går sine egne veier. Det er krise. Brumlebassene blir rasende: Orgelfolkets store stolthet – orgelbruset – er ødelagt!

Hvordan kan orgelfolket finne sammen igjen? Kan de skape et nytt orgelbrus?

Medvirkende:
Skuespiller Marianne Meløy (Trøndelag Teater) og organist Ståle Storløkken (Motorpsycho, Supersilent, Elephant9).

Marianne Meløy spiller i «Orgelfolkets store stolthet», som sendes hver dag kl. 16.

Those who have ears, listen!

Også i år presenterer Den norske kirke bibelfortellinger for barn i alle aldre.

Rett ved Nidarosdomen ligger Erkebispegården. I det som muligens har vært et kjøkken på 1200-tallet er det laget et lite kapell. Kapellet har høye hvitkalka hvelv, tykke steinmurer og dype vindusglugger. I forbindelse med Familietimen kl 16.00 hver dag under Olavsfest 2020, vil vi sende små fortellerstunder herfra. Fortellingene passer for alle fra 5 til 105 år!

Hege Merakerås arbeider som forteller i trondheimsbedriften Den gode historien. Hun er opptatt av å begeistre lytterne sine og gjøre alle historier relevante. Dette er det sjuende året Hege forteller bibelfortellinger for Olavsfest.

Tema for Olavsfest 2020 er ÆRE. Hege forteller fire fortellinger fra Bibelen, historier der Jesus møter mennesker som han løfter fram og gir ære.

PROGRAMME.

Tirsdag 28. juli og lørdag 1. august: En blind mann kunne plutselig se helt klart. Hvorfor? Fordi en annen mann ville høre.

Onsdag 29. juli og søndag 2. august: Alle visste at den som kom seg først uti Betesdadammen ville bli frisk fra all sykdom. Men hva om du var bakerst i køen?

Torsdag 30. juli og mandag 3. august: En kvinne mistet både mannen og sønnen. Så skjedde det umulige. Hør hva som gjorde bittelille Nain kjent i hele verden.

Fredag 31. juli: Gode venner bærer deg når du selv ikke kan gå. I Kapernaum gjorde de til og med hærverk for kameratens skyld.

Ære – stein på stein

Også i år inviterer Olavsfest SFO-barna i Trondheim til å lage kunst inspirert av årets festivaltema.


Barna skal undre seg og filosofere over årets festivaltema «ære», før de maler hver sin stein. Disse steinene tar barna selv med og legger ned i en eller flere varder ved Nidarosdomen.

Håpet er at disse vardene kan få stå, bli en del av pilegrimshandlingen og vokse videre i årene som kommer. Å male farger og budskap på steiner og samle dem i varder og andre former, er også blitt en verdensomspennende trend i løpet av korona-tiden – som et symbol på trøst og håp for barn i ei vanskelig tid.

Family service

Årets Familiemesse i Nidarosdomen finner sted lørdag 1. august kl. 15. Denne overføres ikke på nett.