Brobyggerprisen til Mehda Zolfaqari

Årets Brobyggerpris tildeles Mehda Zolfaqari!

Norske kirkeakademier har siden 1983 delt ut Brobyggerprisen. Prisen tildeles en person, organisasjon eller institusjon som på særlig vis har bygd broer av innsikt og forståelse – og stimulert til å utvikle kontakt og dialog mellom ulike grupper i samfunnet.

Mehda Zolfaqari vil motta Norske Kirkeakademiers Brobyggerpris.

Rett i etterkant av utdelingen vil prisvinneren framføre sin forestilling «Maria i Koranen»!

Prisvinneren har arbeidet med dialog i mange år, både som ansatt i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, som frivillig, og som utøvende kunstner. Hun har blant annet hatt ansvar for tros- og livssynsvandringer, der deltakerne besøkte hverandres gudshus. Etter 22. juli var hun en av initiativtagerne til et lokalt dialogprosjekt for unge kristne jøder og muslimer i Oslo.

Mehda Zolfaqari formidler legender og fortellinger fra muslimsk tradisjon. Her blander hun gjerne fortellerkunst med musikk, dans og poesi. Fortellingene er ofte sett gjennom en kvinnes øyne. Tekster som tidligere har blitt tolket av menn, ser hun i et feministisk og humanistisk perspektiv, og viser hvordan fortellingene er forbundet med hverandre på tvers av religioner og tradisjoner. Der andre peker på motsetninger, bygger årets prisvinner bro ved å peke på det vi har felles.