Avslutning – med blikk mot 2030

Olavsfest 2020 avsluttes med et direktesendt arrangement som både markerer slutten på årets festival og som samtidig løfter blikket mot Nasjonaljubileet 2030 – Norge i tusen år.

På olsokdagen 29. juli ble det tent et olsokbål på Stiklestad, under et arrangement som markerte at det er ti år igjen til Nasjonaljubileet 2030 – Norge i tusen år.

Ilden fra dette olsokbålet er siden da blitt fraktet av pilegrimer til Nidaros, via Munkeby og Tautra. Den ankommer Nidarosdomen den 3. august, på lille-olsok, dagen for Olavs helgenkåring.

I den forbindelse sender vi et arrangement som både markerer slutten på Olavsfest 2020 og som samtidig løfter blikket framover mot 2030.

Følg hele arrangementet fra klokken 21.30 på adressa.no/olavsfest

Arrangementet begynner med at ilden fra Stiklestad antenner vårt bål på Lille Bastionen ved Nidarosdomen. Etterpå blir det taler ved preses Olav Fykse Tveit, varaordfører i Trøndelag Fylkeskommune Tomas Iver Hallem og ordfører i Trondheim Rita Ottervik. Det blir også en samtale med direktør for Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider Bjørgvin Thorsteinsson.

Det blir også nydelig musikk fra Haddy Njie og kammerkoret Aurum, mens saksofonist Tore Ljøkjel skaper atmosfærisk musikk fra sin plass oppe i søndre vestfronttårn, slik han har gjort gjennom hele Olavsfest 2020.