Åpning av Olavsfest 2023

Bli en av 1030 som spiser frokost på Lian og vandrer til åpningen av Olavsfest 2023!

– Målet mitt er at minst 1030 mennesker blir med oss på gratis frokost på Lian før vi går de siste kilometrene av pilegrimsleden ned til Nidarosdomen og åpningen av Olavsfest 2023, sier direktør Steinar Larsen.

1030 er nemlig året Olav den hellige falt i slaget på Stiklestad, noe som markeres gjennom et stort nasjonaljubileum i 2030.

– På veien møter vi Little Amal for aller første gang, og hun blir med oss inn til åpningsarrangementet på Vestfrontplassen, forteller Larsen.

Det settes opp gratis trikk fra St. Olavs gate i Trondheim sentrum til Lian kl. 08.00 og 08.30.
På Lian blir det gratis frokost til alle fra kl. 08.30, i samarbeid med Nasjonalt pilegrimssenter and Streif Bakeri & Cafe.

Kl. 09.45 starter vi den drøyt sju kilometer lange vandringen ned mot sentrum og Nidarosdomen. Den tysk-tyrkiske advokaten, feministen og imamen Seyran Ates har gått pilegrimsleden helt fra Oslo, og går sammen med oss den siste etappen fra Lian.

Når vi nærmer oss målet, vil vi møte Little Amal for første gang, og hun slår følge med oss det siste stykket inn til Nidarosdomen.


Klokken 13.00 er det offisielt åpningsarrangement på Vestfrontplassen. Der vil koret SKRUK og Frode Fjellheim gi en smakebit på hva vi kan vente oss på åpningskonserten i Nidarosdomen kl. 19 samme kveld. Vi er også veldig glade for at stortingspresident Masud Gharahkhani kommer til Trondheim for å holde den offisielle åpningstalen.

Deretter er Olavsfest 2023 i gang og det går slag i slag en uke i strekk. Se oppdatert program.

Velkommen til frokost, vandring og åpning av Olavsfest 2023! ❤✨