Allsang fra Domen

Tradisjonen tro presenterer Olavsfest også i år allsang, men denne gangen blir det hjemme hos deg selv!

Allsangen av kjente og kjære sanger og salmer er blitt en tradisjon under Olavsfest. Vanligvis foregår den i Borggården, der publikum kan synge sammen med sammen med kor, musikere og solister.

I år blir det slik at du må ta sangen hjemme hos deg selv, gjerne sammen med andre sangglade. Vi lover et flott program med fremdragende solister også i år. Alle sangene blir tekstet, slik at du kan synge med hjemmefra!

ÅRETS SOLISTER: Fra venstre Børge Pedersen, Samantha Gurah, Haddy Njie, Marthe Valle og Stefan Sundström.

MEDVIRKENDE:

Haddy Njie

Leder kvelden, og opptrer også som sanger underveis. Njie er blant våre mest profilerte tv-programledere, men har også en lang karriere som skrivende journalist, skribent, forfatter, skuespiller og artist.

Samantha Gurah

Musikalartist tilknyttet Trøndelag Teater, sist sett som Soulgirl i «Jesus Christ Superstar». Gurah har tidligere hatt den kvinnelige hovedrollen i «Book of Mormons» på Chinateatern i Stockholm, og spilt i «Hair», «Parade» og «Great as I Am» ved Den Norske Opera og Ballett. Hun deltok også i «Stjernekamp» på NRK i 2018.

Stefan Sundström
Den svenske veteranen finner forankring og inspirasjon i sitt hjemlands rike visetradisjon – fra Bellmann til Vreeswijk, men også i utenlandske høvdinger som Bob Dylan og klassisk rock og punk. Bak seg har han en 30 år lang karriere, der fjorårets «Domedagspredikan» er et klart høydepunkt.

Marthe Valle

Den Spellemannprisvinnende artisten og låtskriveren fra Harstad har i mange år markert seg også som solidaritetsarbeider med tydelig engasjement for flyktninger og det palestinske folket. Valle har også skrevet årets bestillingssalme til Olavsfest. Torsdag 30. juli sender vi også Valles eget prosjekt «Every Child is a Prophet» fra Nidarosdomen.

Børge Pedersen

Har med sin kraftige stemmeprakt preget Trondheims rockemiljø helt siden 70-tallet, men de siste årene på mange måter gjenoppfunnet seg selv som artist. Han har både tolket Vreeswijk og salmer med stort hell.

Kammerkoret Aurum

Et ambisiøst kor fra Trondheim, stiftet i 2006 og bestående av 30 sangere. Koret har vunnet en rekke priser, blant annet fra NM for kor i 2017, og har et variert repertoar bestående av både ny og gammel musikk.

KAMMERKORET AURUM (foto: Kasper Eliassen)

Skjalg Raaen (musikalsk ansvarlig):

Musikalsk strenge- og tusenkunstner som ikke bare er gitarist i Åge Aleksandersens Sambandet, men også med fingre med i utallige andre konstellasjoner i trøndersk og norsk musikk. Har spilt på en rekke plateutgivelser, og vært musikalsk leder for friluftsteateret «Elden» på Røros.

SKJALG RAAEN