Bli frivillig

VÆRE MED SOM FRIVILLIG PÅ OLAVSFEST?

Vil du ha det gøy, lære og bli utfordret? Søk som frivillig på Olavsfest 2020!

Olavsfest ønsker engasjerte og dyktige frivillige som vil legge ned en felles innsats for å skape Norges viktigste festival. I samarbeid med noen av Norges mest profesjonelle arrangører, vil du som frivillig bære litt av ansvaret for at våre besøkende skal få en best mulig festivalopplevelse. Tilbake får du sterke opplevelser, vennskap, erfaring og akkreditering som gir tilgang til alle arrangement som ikke er utsolgt.

Gå til søknadsskjema for 2020 (åpner 1. april)

Har du spørsmål? Send e-post til frivillig@olavsfest.no.

Festivalkontor

Ønsker du å besvare spørsmål og henvendelser fra publikum, artister, frivillige og andre som måtte lure på noe? Festivalkontoret holder til på Royal Garden, og har ansvar for registrering, akkreditering, budtjeneste og andre serviceoppgaver, både internt og til gjester, artister og publikum. Festivalkontoret har også en viktig rolle i informasjonsflyten i festivalen.

Festivalkontoret kan ikke nødvendigvis besvare alle spørsmål eller løse alle oppgaver, men vi skal vite hvem vi skal kontakte.  Festivalkontorets viktigste verktøy foruten telefon, er datamaskin. Det er derfor en forutsetning at søkere har grunnleggende datakunnskaper. I denne gruppa kan du jobbe på dag- og/eller kveldstid.

Gruppeleder: Mats Berg // mats.berg@olavsfest.no

Frivillig pluss – jobb mer og lær hvordan festivalen fungerer fra innsiden

Ønsker du å bli bedre kjent med festivalen og legge ned flere arbeidstimer som frivillig? Som frivillig + får du mer innsikt i festivalen og opplæring i hvordan en festival funker fra innsiden. 

Vi trenger:

 • Deg som vil jobbe dobbelt så mye (40 timer), uten ekstra ansvar. Spesifiser hvilken gruppe du vil jobbe i. 
 • Deg som vil lære mer om programmet og kan formidle dette til frivillige som skal være publikumvertskap på festivalområdet. 
 • Deg som er god med sosiale medier og kan formidle festivalstemningen gjennom bilde, tekst og video.
 • Deg som ønsker å ta et ekstra ansvar for å lage aktiviteter og glede for barn og familier. 
 • Deg som er handy og vil være med å drifte Olavsmarkedet og bidra der det trengs på resten av festivalen.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen // frivillig@olavsfest.no

Frivillig vakt

Olavsfest tar sikkerhet på alvor, og vi styrker nå satsningen vår på frivillig vakt. 

Kan du stå på posisjon? Har du et blikk for sikkerhet? Er du tydelig og tør å gi tydelige beskjeder angående transport, alkoholservering og områdesikring? Arbeidet vil foregå i samarbeid med vårt profesjonelle vaktselskap PCM. På dagtid vil du som frivillig vakt være ansvarlig for vaktposisjoner knyttet til trafikkregulering på festivalområdet. På kveldstid jobber frivillig vakt under konserter i Borggården, med ansvar for sikkerhet for publikum og artister. 

Kvalifikasjoner: 

 • Du må jobbe minimum tre av sju konserter i Borggården, eller to kvelder og en morgen- eller ettermiddagsvakt på festivalområdet ved kjøreporten, mellom 28.jul og 03.aug.
 • Du må delta på kick-off og kursing med sikkerhetsansvarlig torsdag 23.juli. 
 • God nok helse til at du kan stå på posisjon eller gå som streifvakt uten mulighet for å sitte.

Gruppeledere: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

Kommunikasjon

Vi trenger dyktige og engasjerte frivillige til å formidle stemningen under festivalen, gjennom tekst, bilder og video. Spesielt leter vi etter dere som ønsker å gjøre en innsats på sosiale medier som Instagram og Facebook. Arbeidstid vil variere etter ansvarsområde.

Gruppeleder: Vegard Enlid // vegard.enlid@olavsfest.no

Olavscrew (rigg og arena)

Liker du å ta i et tak? Ønsker du varierte arbeidsoppgaver der du får se festivalen fra forskjellige sider? Hvert år trenger Olavsfest mange arbeidsomme frivillige som bidrar med opprigg, drift og nedrigg av festivalen. Du må ikke være veldig sterk, men du må være lett på foten og glad i å ta i et tak. Du jobber alltid i team med fem til ti andre frivillige.

Gruppeleder: Ola Rønning // ola.ronning@olavsfest.no

Olavsmarkedet

Olavsmarkedet er en av sommerens store attraksjoner i Trondheim sentrum. Tusenvis av mennesker strømmer til Nidarosdomen og området rundt, slik pilegrimene har gjort i århundrer. Arbeidsoppgaver på Olavsmarkedet vil i stor grad handle om å tilrettelegge for barneaktiviteter og sørge for at barnefamilier får en magisk opplevelse. Kan du teater, dans, sang eller er glad i jobbe med barn? Søk frivillig på markedet. Vi har også arbeidsoppgaver knyttet til drift og praktiske oppgaver på Olavsmarkedet. 

Gruppeleder: Ola Rønning // ola.ronning@olavsfest.no

Transport

Ønsker du å transportere folk, utstyr og annet materiell? Vi søker deg som har lyst å bli bedre kjent med festivalområdet, med Trondheim by og med strekningen til og fra Værnes fra sjåførsetet. Arbeidstid er primært dag- og kveldstid, men enkeltturer på natt (24:00-06:00) må kunne påregnes. Som sjåfør er du gjerne det første ansiktet våre gjester ser når de kommer, og det siste når de drar. Vi ser derfor etter deg som er høflig, blid, positiv og hjelpsom.

NB! Du må ha fylt 18 år og ha førerkort for å være med i transportgruppa.

Gruppeleder: Mats Berg // mats.berg@olavsfest.no

Trivselsgruppa

Ønsker du å bidra til at de andre frivillige har alt de trenger for å ha ei god vakt?

Olavsfest setter velferden for frivillige høyt, og ved å jobbe i denne gruppa vil du være et viktig ledd i dette. Arbeidsoppgavene i trivselssgruppa vil være todelt: du bidrar i driften av festivalkantina vår på Statens Hus, og samtidig er du med og sørger for at frivilligteltet og andre påfyllingsstasjoner på de ulike arenaene har alt de trenger av diverse påfyll. Denne gruppa har hovedbase på statens hus, og 4 stk fordelt på 2 skift jobber hver dag under hele perioden. På denne gruppa vil du altså jobbe 4 vakter totalt på dagtid og/eller ettermiddag.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen // frivillig@olavsfest.no

Vertskap: Nidarosdomen

Ønsker du å jobbe tett på store og sterke kulturopplevelser i vår nasjonalhelligdom? Seks kvelder fyller Olavsfest Nidarosdomen med konserter. Som vertskap samarbeider du med kirkens ansatte, ønsker publikum velkommen og henviser dem til riktig plass. Under konsertene ivaretar du sikkerheten som brannvakt på fast posisjon og legger til rette for en best mulig konsertopplevelse.

Kvalifikasjoner:

 • Du må delta på kick-off og opplæring 24.juli
 • Du må jobbe fire av seks kvelder (28.jul, 30.jul, 31.jul, 01.aug, 02.aug og 03.aug)
 • Du er god til beins og tåler noen løft
 • Du er fleksibel og tar utfordringer på strak arm når de oppstår
 • Du er observant og følger reglene for alles sikkerhet og trivsel i Nidarosdomen.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

Vertskap: Vestfrontmøtet

Hver dag kl.13 inviterer Olavsfest til samtaler i skjæringspunktet mellom tro og samfunn, på Vestfrontplassen. Til Vestfrontmøtet kommer folk i god tid, selv når det er dårlig vær, for å sikre seg en av de 650 sitteplassene. Møtene blir kringkastet direkte og i opptak av NRK P2, og har blitt selve hjertet i Olavsfest. Som vertskap på Vestfrontmøtet jobber du og tre andre under arenaleder Magne Vik Bjørkøy, og sammen gjør dere klar og rydder arenaen, tar imot innledere og publikum og sikrer gjennomføring av høy kvalitet. 

Kvalifikasjoner

 • Du må delta på kick-off og opplæring 23.juli.
 • Du kan jobbe hver dag klokka 11.00-15.00 fra 29.juli til 03.aug.
 • Du er god til beins og tåler noen løft dersom det trengst. 
 • Du kan jobbe selvstendig, ser hva som må gjøres og takler raske endringer.  
 • Du er imøtekommende og fleksibel i møte med publikum og gjester.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

Vertskap: Festivalområdet

På dagtid yrer festivalområdet rundt Nidarosdomen av besøkende. Som vertskap her, er du den trivelige førstelinjen vår som ønsker velkommen inn, tipser publikum om hvilke skatter de kan finne i bodene på Olavsmarkedet, og viser veien til matservering, barneprogram og Vestfrontmøtet. Du kan formidle programmet og dets bredde med glede og entusiasme, slik at publikum vil komme tilbake enda en dag, eller på en konsert samme kveld – for Olavsfest vil de ikke gå glipp av. 

Kvalifikasjoner:

 • Du må delta på kick-off og opplæring 23.juli.
 • Du må jobbe minimum fire vakter a 4,5 time, dagtid eller ettermiddag, mellom 28.juli og 3.aug. 
 • Du er sosial og utadvendt, glad i å formidle og interessert i festivalprogrammet.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

Vertskap: Vår Frue kirke

Vår Frue kirke er Trondheims hverdagskirke, med lav terskel og stor takhøyde. Under Olavsfest er det alltid mange konserter i Vår Frue kirke. Vi trenger vertskap til å scanne billetter, hjelpe publikum med å finne plasser, dele ut program, stå vakt ved nødutgangene og ivareta en best mulig konsertopplevelse. 

Kvalifikasjoner:

 • Du må delta på kick-off og opplæring 23.juli.
 • Du må jobbe på alle fem konsertene på kveldstid 28.jul, 29.jul, 31.jul, 1.aug og 2.aug.
 • Du er imøtekommende og fleksibel i møte med publikum og gjester. 
 • Du er komfortabel nok med digitale hjelpemidler til å kunne scanne billetter (opplæring gis).

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

Vertskap: Byscenen

Også i år vil Olavsfest fylle Byscenen med konserter og andre arrangement. Vi trenger vertskap til å scanne billetter, hjelpe publikum med å finne plasser, dele ut program, stå vakt ved nødutgangene og ivareta en best mulig konsertopplevelse.

Kvalifikasjoner:

 • Du må delta på kick-off og opplæring 23.juli.
 • Du må jobbe på kveldstid 29. juli, 30. juli, 31. juli, 1. aug, 2. aug. og 3. aug.
 • Du er imøtekommende og fleksibel i møte med publikum og gjester. 
 • Du er komfortabel nok med digitale hjelpemidler til å kunne scanne billetter (opplæring gis).

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

Vertskap: Fleksibelt

Olavsfest er en mangfoldig festival, med program på mange arenaer. Til følgende arenaer ønsker vi oss personer som kan jobbe kortere, men mange vakter på samme sted gjennom hele festivalperioden 28.juli til 3.aug. Kontinuitet = kvalitet. Som fleksibelt vertskap vil du fungere som Olavsfests representant og vertskap for besøkende, sammen med arenaleder, og vi ønsker oss deg som er selvstendig, utadvendt, trivelig og sosial. Du får opplæring på kick-off 23.juli.

SPESIFISER I SØKNADEN HVILKE ARENAER NEDENFOR DU KAN TENKE DEG. 

Seminar på folkebiblioteket
Hver dag fra 29. juli til 3. august arrangerer Den norske kirke og Kirkens Nødhjelp en seminarrekke under Olavsfest. Her får vi foredrag og samtaler knyttet til årets festivaltema, Ære. Du hjelper til med opp- og nedrigg av lokalet, ta imot innledere og veilede publikum, opprydning. Videre kan du formidle det øvrige programmet på Olavsfest, slik at publikum får lyst til å oppleve enda mer av festivalen.

Kvalifikasjoner: Du må delta på opplæring 23. juli, er selvstendig, sosial og utadvendt, og kan jobbe 29. juli til 3. august fra 10.00-12.30. 

Olavskino
Er du en filmelsker? Hver dag fra 29. juli til 3. august klokka 15, viser vi filmer knyttet til temaet “Ære” på Prinsen kino. Som vertskap for Olavskino er du festivalens representant. Du tar imot gjestene, kan fortelle om filmene og temaet ære. Du  kan også formidle informasjon om Olavsfests øvrige program, slik at besøkende får lyst få med seg mer av festivalen. Du er ellers til stede under filmene, og takker for besøket ved utgangen.

Kvalifikasjoner: Du må delta på opplæring 23. juli, er selvstendig, sosial og utadvendt og kan jobbe 29. juli til 3. august fra 14.30 og cirka 2,5 time, alt etter filmlengden.

Dialogkafé på Café Ni Muser 
Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) arrangerer dialogkafé på Ni muser, i etterkant av Vestfrontmøtet. Her får folk anledning til å engasjere seg selv i samtaler om temaene som er blitt diskutert på Vestfrontmøtet.

Som vertskap hjelper du STL med å forberede lokalet, tar imot de besøkende og kan fortelle om det øvrige programmet til Olavsfest. Under arrangementet får du også muligheten til å følge med på og delta i dialogen.

Kvalifikasjoner: Du må delta på opplæring 23. juli, er selvstendig, sosial og utadvendt, og kan jobbe 29. juli til 3. august fra 13.00-15.30.

Rom for refleksjon på Digs, ved Klemenskirken
Rom for refleksjon er Den Norske Kirkes samtaleprogram under Olavsfest. Som vertskap på Digs får du oppleve spennende gjester i nære samtaler om tema som berører. 

Du hjelper med å forberede og rydde lokalet, tar imot besøkende og gjester, er tilgjengelig for spørsmål og kan fortelle om det øvrige programmet under Olavsfest, slik at publikum får lyst til å oppleve enda mer av festivalen.  

Kvalifikasjoner: Du må delta på opplæring 23. juli, er selvstendig, sosial og utadvendt, og kan jobbe 29. juli til 3. august fra 16.00-18.30.

Kirkehagen ved Waisenhuset
I Kirkehagen ved Waisenhuset kan våre besøkende ta en pust i bakken, sette seg ned med kaffe og en vaffel og oppleve samtaler fra en liten scene. Åpningstiden er den samme som Olavsmarkedet, 10-18. Som vertskap jobber du under daghavende leder og hjelper til med drift, med hovedfokus på å ønske besøkende velkommen inn og fortelle og svare på spørsmål om festivalprogrammet, slik at publikum får lyst til å oppleve enda mer av festivalen. 

Kvalifikasjoner: Du må delta på opplæring 23. juli, er selvstendig, sosial og utadvendt, og kan jobbe minimum fire vakter à 4,5 time, dagtid eller ettermiddag, mellom 28. juli og 3. august.

Min tro i Vår frue kirke
Hver dag fra 29. juli inviterer avisen Vårt Land til samtaler om tro i Vår Frue kirke. Her får vi møte artister og andre festivaledeltakere i oppriktige samtaler om det som gir mening for deres liv. 

Som vertskap hjelper du arenaleder med å forberede lokalet, ta imot publikum, og stå vakt ved nødutgangene.

Kvalifikasjoner: Du må delta på opplæring 23. juli, er selvstendig, sosial og utadvendt, og kan jobbe fra kl. 14.00-16.30, hver dag fra 29. juli til 3. august. 

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad //  merete.bjaastad@olavsfest.no

GODER OG PLIKTER

Som frivillig får du akkreditering. Det betyr at du går gratis inn på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser. For å få akkreditering, forplikter du deg til å jobbe minimum 20 timer for Olavsfest. Antall vakter og lengde per vakt vil variere i de ulike gruppene.

For å være frivillig under Olavsfest, må du ha telefon og e-post som du sjekker regelmessig. All kommunikasjon med de frivillige i forkant, og fortløpende under  festivalen, skjer per telefon og e-post. Den informasjonen du legger inn i søknadsskjemaet vil bli lagret av Olavsfest. 
Når du sender inn frivilligsøknaden, aksepterer du de betingelsene som gjelder. Dersom du ønsker å trekke søknaden din som frivillig, kan du sende en e-post til frivillig@olavsfest.no.

Du vil få tilsendt vaktlisten innen 1. juli.