Tord Gustavsen – «Ære være Gud i det innerste»

Han har alltid spilt like mye i kirker som i konserthus og jazzklubber. Tord Gustavsen gir oss årets pianokonsert fra Nidarosdomen.

Midt i den store katedralen står det et svart flygel. Ingenting annet. Olavsfest har gjort det til en tradisjon å la en enslig pianist få anledning til å fylle hele den store katedralen med vakre toner. I år er det jazzpianist Tord Gustavsen som har satt sammen et repertoar med tittelen, «Ære være Gud i det innerste».

-I kirken synger man jo hver søndag Gloria med “Ære være Gud i det høyeste”. Jeg tenker at den treenige Gud er i det høyeste, i det kosmiske; men like mye i det intime – i det personlige møtet; og i det innerste. Gud strømmer i oss, forklarer Gustavsen.

Tord Gustavsen er muligens den jazzpianisten i Norge med bredest appell, albumet «The Ground» med Tord Gustavsen Trio er den eneste instrumentale jazzutgivelsen som har toppet VG-lista. Han har også vunnet Spellemannpris. Konserten i Nidarosdomen vil inneholde både egne komposisjoner og improvisasjoner over salmer og annen kirkemusikk.

TORD GUSTAVSEN
«ÆRE VÆRE GUD I DET INNERSTE»
NIDAROSDOMEN
SØNDAG 02.08
Strømmes på Adressa.no/Olavsfest