Svein Tindberg: Når sleipe slanger hvisker

Bli med inn i en verden der Babels tårn er det «tulleste i Bable-rable by»! 

En verden der det regner marsipan og skolebrød fra himmelen midt ute i ørkenen, der profeten Jona finner en hel skraphaug inne i magen på en hval, og der stakkars Sakkeus mobbes fordi han er så liten – Lillemus Sakkeus.

Tekstene er hentet fra Svein Tindbergs bok Bibelfortellinger for barn. Han leder oss selv gjennom denne konsertversjonen av albumet Når sleipe slanger hvisker, ei plate som ble gitt ut i 2018.  

– Det blir første gang vi framfører dette stoffet på scenen, forteller Svein Tindberg.

– Bibelen rommer både poesi og sanger. Jeg er ingen teolog, men jeg vet en del om dramaturgi. Fortellingene trenger en annen flyt, og litt humor i alvoret. Barn elsker regler og lek med ord og lyder. Så når jeg forteller disse historiene, har jeg prøvd å legge inn mye ordlek, for gledens skyld, sier Tindberg. 

Stigende stjerne

Mimmi Tamba (bildet) synger komiske, overraskende og vakre sanger, der hun lar oss møte bibelske personer og fortellinger på en annen måte. Hun er en stigende stjerne på norsk artisthimmel. Hun har deltatt i Stjernekamp, og også hatt rolle i suksessmusikalen The Book of Mormon. Hun har også en sentral rolle i Lazarus, musikalen som har premiere på Det Norske Teatret i mai, basert på David Bowies tekster og musikk.  

Etter premieren mente VGs anmelder at Lazarus var «en magisk happening», og legger til at «Mimmia Tambas sceniske utstråling og sangstemme har en styrke i seg som rører dypt inn i hjerteroten.» 

Dagsavisen på sin side skriver: «Mimmi Tamba i rollen som Girl står for kveldens definitive høydepunkt når hun tidlig i annen akt framfører Life On Mars? i en fantastisk berørende versjon.»

– Mimmi Tamba er det kanskje ikke alle som vet hvem er i dag – men jeg kan garantere at alle kjenner til henne om ti år, mener Tindberg. 

Svein Tindberg

Geir Sundstøl (gitarer og munnspill), Erland Dahlen (trommer og perkusjon) og Kjetil Bjerkestrand (tangenter) skaper et frodig lydlandskap rundt historiene. Melodiene er laget av Peter Tindberg.  

Svein Tindberg binder selv sammen sangene med små historier på slentrende, men poetisk vis. 

Svein Tindberg skal i tillegg holde foredraget Hvordan tolke og formidle gamle bibelfortellinger i ny drakt? i Hospitalskirka tirsdag 30. juli.

– Kjenner du ikke bibelfortellingene, fratar det deg noen nøkler til å forstå både samtiden og malerier, musikk og poesi. Men når færre og færre kjenner dem, tyder det på at vi forteller dem feil. Derfor forsøker jeg å formidle dem på en annen måte og samtidig beholde hjertet i dem.