Gjennom hele tolv utstillinger spredt rundt i Trondheim, blir Olavsfest og «Metamorfose» en unik mulighet til å se Håkon Gullvågs kunstnerskap i hele sin bredde.
Feiringen av Håkon Gullvågs 60-årsdag er allerede godt i gang, men han holder igjen selve hovedfeiringen til sommerens Olavsfest.
Gullvåg skal stille ut sin kunst hele tolv steder i byen i løpet av festivaluka.
UTSTILLINGENE
1. Nasjonale portretter – Erkebispegården, Lavetthuset (voksen: 160,-, barn/student: 70,-, familie: 390,-)
2. Brød og vin – Erkebispegården, Kapellet
3. Kirkekunstneren – Nidarosdomen (voksen: 110,- barn/student: 45,- familie: 265,-)
4. Lek med historiens ekko – Trondheim katedralskole, festsalen
5. Etter jakten – Munkegata 15
6. Versjoner – Galleri Ismene
7. Transformatoren – Gullvågs hus (120,-)
8. Den bibelske syklus – Hospitalskirka
9. Tårnet – Arbeiderforeningen/Byscenen
10. Vår Frue – Vår Frue kirke
11. Tronen – Banksalen, Sparebank1 SMN (stengt lørdag 03.08)
12. Oscar Wildes metamorfoser – Trondheim folkebibliotek
Ni av tolv utstillinger er gratis for publikum!
Unntakene er portrettutstillingen i Lavetthuset, utstillingen i Nidarosdomen samt omvisningene i Gullvågs hus. Billettlenken i denne saken gjelder for sistnevnte.
Alle utstillinger er åpne kl. 11–16. Omvisningene i Gullvågs hus er åpne kl. 11–18, men du kjøper billett til en omvisning på et angitt tidspunkt.
Stedene er langt fra tilfeldig valgt. De representere tolv punkter langs to akser, én akse fra fjorden til Nidarosdomen, den andre fra den gamle byporten ved Skansen og til det gamle rådhuset – med Torvet som møtepunkt. Omrisset tar form både av Midtbyen sett ovenfra, og vingen til en sommerfugl – naturens mest slående symbol på metamorfosen. Samtidig representerer utstillingsstedene Trondheims historie, fortalt gjennom søyler som kirke, kunnskap, arbeids- og næringsliv.
Bildene som stilles ut, vil vise Gullvågs kunstnerskap i hele sin bredde. Som en av landets mest kjente og brukte portrettører, vies en av utstillingene helt til portrettkunsten. I Erkebispegårdens kapell vises nattverdbilder, i Vår Frue kirke blir det fokus på Maria-skikkelsen, mens det vises bilder også i Nidarosdomen og Hospitalskirka. Det blir en utstilling i den gamle Sparebanken, mens det på biblioteket vises verk med litterær tilknytning. På Galleri Ismene blir det grafikk (den eneste salgsutstillingen). Gullvåg åpner også sitt hjem på Hospitalsløkkan for publikum for første gang. Her blir det omvisninger hver dag i festvalperioden.
Åpningen av «Metamorfose» markeres dessuten behørig på festivalens åpningsdag, da Gullvåg møter Harald Stanghelle til samtale på Vestfrontplassen. Seansen markerer samtidig lanseringen av Stanghelles ferske og svært omfattende bok om Gullvågs kunstnerskap.