AURORA

Aurora kommer tilbake til Olavsfest! Etter to fantastiske konserter under Olavsfest i 2016 og 2017, vender AURORA tilbake til Borggården.

*NB! Konserten er flyttet fra 2020 til 2021*

– Jeg vil bare skrike. Og danse. Og gråte. Og lukke øynene. Jeg har mye å si, og jeg har folk som vil høre på det jeg har å si. Det er alt jeg trenger, sier AURORA, når hun skal beskrive det å være artist og å stå på scenen foran tusenvis av fans.

– Mange der ute har en veldig sterk tilknytning til musikken min i hjertene sine. Og derfor vi jeg gi dem de øyeblikkene der de kan gråte. Men også muligheten til å få en liten pause. Bare være et annet sted for en kveld, sammen med meg og alle de andre i rommet.

Søndag 1. august 2021 vender 23-åringen tilbake til Borggården og en festival hun har satt sterkt preg på også tidligere. Først sammen med Karpe Diem i Borggården i 2016, deretter hadde hun en sagnomsust konsert i Olavsfest-regi i Nidarosdomen i 2017 – en konsert som også fikk høye seertall på NRK1 i romjula samme år.

Søndag 1. august 2021 er hun tilbake, og AURORA husker godt begge sine tidligere konserter under Olavsfest.

-Jeg husker at publikum var nydelige, de var veldig snille og det var mye kjærlighet, sier hun om forrige gang hun opptrådte i Borggården.

– Du er som i en slags tidslomme der inne i Borggården. Det liker jeg godt. Og så var det er så fint lys her inne! Det hopper liksom av veggene, smiler hun.

I sommer slapp AURORA sitt tredje album, «A Different Kind of Human – Step 2», og i disse dager er hun også aktuell med låten «Into the Unknown» som en del av filmmusikken til «Frost 2», et samarbeid med artistkollega Mentzel.

Helt siden hun slapp sin første låt i 2012, har AURORAs popularitet bare steget, både i Norge og ikke minst i utlandet.  

Selv om hun fremstår som ydmykhet, har AURORA definitivt noe på hjertet. Hun vil dele de mange sidene av å være et menneske, gjennom tematikk som spenner fra det personlige til det politiske: Fra kjærlighet og død til feminisme og miljøvern. Og når musikken starter er hun ikke blyg; hun vil skrike musikken. Danse den, og invitere publikum inn i sin verden.

Det er kun tre år siden AURORA slapp debutalbumet sitt, «All My Demons Greeting Me as a Friend», med over 200 millioner streams og mer enn 500 000 solgte eksemplarer. I tillegg har hun høstet tre Spellemannpriser, blant annet for Årets nykommer (2015) og Popsolist (2016) samt flere GAFFA priser.

Også utenfor landets grenser har AURORA utmerket seg med sin stemme og originale kunstneriske uttrykk. I 2016 vant hun EUs musikkpris European Border Breakers Awards for sin debut-EP «Running With The Wolves». Hun har turnert i USA, Sør-Amerika, Australia, Asia og Europa, og spilt på en lang rekke av verdens største festivaler, inkludert Coachella. Hun har hatt en rekke opptredener på store og viktige tv- og radioshow her hjemme, så vel som rundt i verden» The Tonight Show med Jimmy Fallon, Skavlan, The Late Show med Stephen Colbert, Howard Stern og Conan.

Nylig var hun også gjest i bilen til programleder Christine Dancke i serien HAIK, og gjennom dokumentarfilmen En gang Aurora (NRK, 2018) inviterte AURORA oss inn bak kulissene og gjorde det tydelig hvordan hun i stadig større grad er en artist med stor integritet og viljekraft. Der kom vi også tettere på personligheten og kunstneren bak musikken, som nå ser frem til å dele mer av seg selv med hele Norge.

– Jeg vil vise de enda mer av min verden. Vise at alle er velkomne. Det blir vidunderlig, mener den unge artisten.

Selv om AURORA har en stor fanskare utenfor landets grenser og tas imot som en superstjerne i enkelte deler av verden, opplever hun det som noe helt eget å spille konserter på hjemmebane.

– Jeg føler meg naken og mye mindre. På en fin måte! Her møter jeg jo en slags familie, så det føles veldig nært for meg, forteller hun, og legger til:

– Jeg vil også at publikum skal føle seg hjemme på mine konserter. Vi er jo alle hjemme i musikken.

Når AURORA kommer på besøk til Borggården, kan man ikke med sikkerhet vite hva man har i vente.

– Alt er jo annerledes hver gang. Det føles nytt, og er nytt. Jeg lærer mye om meg selv på hver eneste konsert jeg gjør, og jeg utvikler meg veldig raskt. Så hvem vet hvordan det blir om noen måneder fra nå, forteller 23-åringen.

Men én ting er sikkert: Idet AURORA entrer scenen, er alle følelser i spill.

AURORA DISKOGRAFI :

Running With The Wolves EP (2015)

All My Demons Greeting Me As A Friend (2016)

Infections Of A Different Kind — Step 1 (2018)

A Different Kind of Human — Step 2 (2019)