AURORA (support: iris)

Aurora kommer tilbake til Olavsfest! Etter to fantastiske konserter under Olavsfest i 2016 og 2017, vender AURORA tilbake til Borggården.

*NB! Konserten er flyttet fra 2020 til 2021*

AURORA startet 2020 på Oscar-scenen, hvor hun fremførte «Frozen 2»-hiten «Into the Unknown» for millioner av seere. I mai startet et nytt kapittel for henne med singelen «Exist For Love».

«Jeg trodde jeg ikke hadde en kjærlighetssang i meg, før en dag for noen år siden da jeg skjønte hva en himmelsk ting kjærlighet er. Det gjør oss til mennesker, men det gjør oss også guddommelige. Uansett hva du bruker den kjærligheten til. Eller hvem. Berøringen av den vil etterlate et trykk i oss. Det kan være nyfødt kjærlighet, det kan være sorg. Men fortsatt tør vi å elske. Igjen og igjen. Og når vi får oppleve den kjærligheten, tror jeg at vi forstår hvorfor vi eksisterer. Vi eksisterer for kjærlighet»

AURORA vet hun har vært veldig heldig, som har kunnet tilbringe tiden under pandemien trygt hjemme i Norge. Her har hun brukt tiden på å tenke og å på være kreativ.

Tilbake på Olavsfest

Fredag 30. juli 2021 vender 23-åringen tilbake til Borggården og en festival hun har satt sterkt preg på også tidligere. Først sammen med Karpe Diem i Borggården i 2016, deretter hadde hun en sagnomsust konsert i Olavsfest-regi i Nidarosdomen i 2017 – en konsert som også fikk høye seertall på NRK1 i romjula samme år.

Søndag 1. august 2021 er hun tilbake, og AURORA husker godt begge sine tidligere konserter under Olavsfest.

– Jeg husker at publikum var nydelige, de var veldig snille og det var mye kjærlighet, sier hun om forrige gang hun opptrådte i Borggården.

– Du er som i en slags tidslomme der inne i Borggården. Det liker jeg godt. Og så var det er så fint lys her inne! Det hopper liksom av veggene, smiler hun.

Det er fem år siden AURORA slapp debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend». I 2018 kom oppfølgeren, «Infections Of A Different Kind – Step 1«, og «A Different Kind of Human – Step II» kom året etter. I løpet av det siste drøye året har hun hatt internasjonal suksess med «Into the Unknown», og tittellåten til julekalenderen «Stjernestøv» ble allemannseie her hjemme.

Også utenfor landets grenser har AURORA fått mange fans og høstet lovord. I 2016 vant hun EUs musikkpris European Border Breakers Awards for sin debut-EP «Running With The Wolves». I tillegg har hun fått flere Gaffapriser og Spellemannpriser her i Norge.

AURORA. Foto: Michael Hili

– Møter en slags familie

AURORA vil dele de mange sidene ved å være et menneske, gjennom tematikk som spenner fra det personlige til det politiske: fra kjærlighet og død til feminisme og miljøvern.

Gjennom dokumentarfilmen «En gang Aurora» (NRK) inviterte AURORA oss inn bak kulissene, og viste hvordan hun i stadig større grad er en artist med stor integritet og viljekraft. Der kom vi også tettere på personligheten og kunstneren bak musikken, og nå ser hun frem til å dele mer av seg selv med hele Norge.

– Jeg vil vise folk enda mer av min verden. Vise at alle er velkomne. Det blir vidunderlig, forteller den unge artisten.

– Jeg vet at mange der ute har en veldig sterk tilknytning til musikken min i hjertene sine. Og derfor vil jeg gi dem de øyeblikkene der de kan gråte. Men også̊ muligheten til å få en liten pause. Bare være et annet sted for en kveld, sammen med meg og alle de andre i rommet.

Selv om AURORA har en stor fanskare utenfor landets grenser og tas imot som en superstjerne i enkelte deler av verden, opplever hun det som noe helt eget å spille konserter på hjemmebane.

– Jeg føler meg naken og mye mindre. På̊ en fin måte! Her møter jeg jo en slags familie, så det føles veldig nært for meg, forteller hun, og legger til:

– Jeg vil også at publikum skal føle seg hjemme på mine konserter. Vi er jo alle hjemme i musikken.

Og én ting er i hvert fall sikkert: idet AURORA entrer scenen er alle følelser i spill.

– Jeg vil bare skrike. Og danse. Og gråte. Og lukke øynene. Jeg har mye å si, og jeg har folk som vil høre på det jeg har å si. Det er alt jeg trenger.

I løpet av 2021 kommer AURORA med ny musikk. Vi gleder oss!

Support: iris

Vilde Iris Hartveit Kolltveit, kjent under artistnavnet iris, lager utsøkt elektropop som beskrives som myk og ærlig, og hvor de dype følelser gjenspeiles i de varme, minimalistiske låtene. Gjennom låtene sine forteller iris nære og ærlige historier om kjærlighet og tilknytning, samtidig som de omfavner ensomhet og sårbarhet.

2019 var et enormt år for iris, som slapp sine to første EP-er «a sensitive thing» og «femme florale», som ble streamet over fire millioner ganger i løpet av åtte måneder og høstet lovord fra internasjonal presse som Dummy Magazine og The Line Of Best Fit.

Alle singlene hennes ble listet på internasjonal radio, og låtene hennes har gått konstant på radio nasjonalt på både P1, P1 og P13 siden. iris ble også kåret til Årets Urørt på NRK P3, hun turnerte med AURORA som special guest på hennes Norges og Europaturné i 2019 og spilte en rekke festivaler (SPOT, The Great Escape, Bylarm, Vill Vill Vest m.fl.) Gjennom turnering med AURORA og spilling på flere festivaler i Norge og Europa, har hun bygget opp en fast fanbase.

I år har iris brukt tiden på å være i studio og skrive musikk til sitt debutalbum, og er nå klar med ti nye låter som skal lanseres i perioden november 2020 – mai 2021: Fire singelslipp med påfølgende videoer, før debutalbumet «love and other disasters» slippes i mai 2021 på GEMS.